Typer av Traction Control

Traction er muligheten for noe å holde seg til noe annet i den grad at det skaper friksjon. Denne friksjonen gjør at et objekt som beveger seg langs et annet objekt til å bremse ned. Traction er en viktig faktor i dekkene funnet på biler, da trekkraft reduserer skyve som oppstår ved kjøring på is og er også nødvendig for bremsing. Brake Traction

Bremser bremse ned en bil ved hjelp av trekkraft, noe som forårsaker friksjon i bremsesystemet. Traction resultater når kalipperens presser mot stempelet, noe som fører stempelet å trykke mot bremseklossene som legger friksjon til hjulet, slik at hjulet for å bremse eller stoppe. Den stoppet hjulet ikke lenger produserer den kinetiske energien som driver bilen fremover, og dekket gir trekkraft på veien, noe som bremser fremdriften av bilen.
Blokkeringsfrie bremser

Blokkeringsfrie bremser kontroll trekkraft ved å hindre at bremsene fra å søke trekkraft til dekkene i den grad at dekkene sluttet å spinne. Når dekkene slutter å spinne, slutter de å gi trekkraft til veien, noe som kan føre til at bilen å skli.
Tire Traction

trekkraft på dekkene tillater bilen å bo på ett sted i stedet for å skyve når bilen er parkert. Forbedret bremsing og dekk trekkraft har produsert biler som har bedre veigrep når bremse ned og stoppe på hallar og synkende bakkene. Den trekkraft at dekkene og bremser har må være større enn den kraft som tyngdekraften steder på bilen, trekke bilen ned skråningen. Dekk har trekkraft fordi de inneholder spor, lommer og kanter som er utformet for å skrape i overflaten, sakker bilen eller holde den på plass. Dekk trekkraft spiller også en avgjørende rolle under akselerasjon. Når dekkene slår, må de oppleve trekkraft for å trekke bilen langs veien. Biler som ikke har noen trekkraft vil spinne sine dekk, forårsaker bilen til å gå nowere. Trekkraft kan kontrolleres ved å få bedre dekk som graver i jorden mer, noe som er spesielt nyttig i vinterforhold.
Antispinnregulering

Mange biler har anti- slip regulering som bidrar til å øke trekk-kraften på kjøretøyet ved bremsing ett eller flere dekk og å redusere mengden av brennstoff som sendes til ett eller flere stempler. Når dekkene skli, er det ofte forskjeller i hastigheten som de slip, noe som kan føre til at føreren mister styringen kontrollen over kjøretøyet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65344.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer