Hvordan sjekke om det er gått toppakning på en bil

The toppakning forhindrer lekkasje av fordampet gass, motorolje og kjølevæske. En blåst toppakning fører til kronisk overoppheting av motoren, olje fortynning og en reduksjon i motorkraft. Det letes etter en blåst toppakning kan redusere sjansene for permanent skade på motoren. Hvor ofte head gaskets mislykkes varierer mellom bilmodeller. Generelt, for å hindre en toppakning i god stand fra blåser, re-moment motoren, avløp og fyll kjølesystemet og sjekke toppakning årlig. Instruksjoner
en

Sjekk peilepinnen for tilstedeværelsen av brunt skum. Dette indikerer vann i oljereservoaret forårsaket av forbrenningsgasser lekker inn i kjølesystemet, og er symptomatisk for en blåst toppakning.
2

merke noen hyppig stans av kjøretøyet eller hvis det gjør tøffer lyder mens du kjører. Dette er indikasjoner på en blåst toppakning.
3

Sjekk temperaturmåleren mens du kjører. Hvis motoren er overopphetet, vil manometeret være i det røde, og dampen kommer fra under panseret. Hvis motoren er overopphetet, stoppe bilen umiddelbart, slå av motoren og åpne panseret for å la de varme gassene for å unnslippe. Vent til motoren avkjøles helt før du legger vann til vann reservoar og endring av kjølevæske. Har bilen tauet til nærmeste mekaniker.
4

Se etter hvit damp som kommer ut av eksos mens du kjører. Du bør være i stand til å se dette i bakspeilet. Legg merke til om det er en søt lukt som kommer fra eksosrøret som dette er et tegn på at frostvæsken har lekket inn i brennkammeret. Disse er begge tegn på at du kan ha en blåst toppakning.
5

Kontroller radiatoren og se etter olje i kjølevæske. Legg merke skumming, gurgle eller bobler fra radiatoren. Hvis bilen din bruker mer radiator væske enn vanlig, kan dette være et tegn på en blåst toppakning. Sjekk radiatoren etter tegn på kjølevæske der det ikke skal være til stede, for eksempel på tennpluggene. Dette kan skje på grunn av press bygge opp i kjølesystemet, slik at kjølevæsken raskt boble opp og overløp.
6

Ta bilen til en mekaniker som skal utføre en komprimering test med en komprimering sporvidde. Mekanikeren kan følge opp denne testen med en trykktest og en sylinder lekkasje-down test som kan bekrefte en blåst toppakning.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65342.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer