Hvordan sjekker jeg min sjekk motoren lys i 2003 i en Stratus?

"Check engine" lys på Stratus din er knyttet til bilens utslipp styresystem og slår seg på når de Onboard Diagnostics, eller OBD, er sansene noe galt. Noen ganger lyset betyr noe mer enn en ødelagt sensor eller løs gasskappe, andre ganger må du kanskje ha større reparasjoner gjort. Biler bygget i 1996 og senere er utstyrt med en OBD-II-systemet, som kan tappes til å bruke en spesiell OBD-II scanner. Denne skanneren vil lese deg noe "feil kode", som du så kan bruke som et utgangspunkt for å løse problemet. Du trenger
OBD-II Scanner
Vis flere instruksjoner
en

Finn OBD-II 16-pin plugg under førersiden dashbordet, mellom dør og styring kolonne. Pluggen er ca to inches lang med 3/4 inches høy. På 2003 Stratus det skal bli avdekket.
2

Plug in OBD-II scanner med tenningen av. Slå på tenningen i bilen. OBD er drevet av bilbatteriet, så med mindre bilen din er "på" at skanneren ikke vil lese noe. For den største mengden av informasjon, skal motoren være i gang.
3

Les koden på skanneren skjermen. Dette vil være bokstaven "P" etterfulgt av et firesifret tall. Første siffer betegner hvorvidt koden er standard (representert ved en "0"), eller spesifikke for produsenten ("1"). Hvis dette første sifferet er nummer 1, må du ta kontakt med en Dodge-spesifikk liste over feilkoder. Det andre sifferet betegner hvilken del av drivverket problemet ligger i. Se listen nedenfor for referansenummer (courtesy of BAT Auto Teknisk, se referanse 1): en

1 = Emission ledelse

2 = Injector krets

3 = Tenning

4 = Auxiliary utslipp

5 = Vehicle fart og tomgang kontroll

6 = Datamaskin og utgangskrets

7 = Transmission
4

Se en liste over feilkoder å tolke den aktuelle koden. Du kan finne denne informasjonen på nettet, eller det kan være en liste i brukerhåndboken eller reparasjon manuell. Husk at hvis det første sifferet er et "1" vil du trenger å se på en Dodge-spesifikk liste.
5

Iverksette tiltak for å reparere bilen. Noen ganger feilkodenummeret refererer til et meget enkelt problem. En kode P0455, for eksempel, betyr at bensinlokket ikke strammes. Andre ganger "Check Engine" light innebærer en alvorlig mekanisk problem.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65294.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer