Symptomer på en dårlig, svak Torque Converter

The momentomformer i din bil eller lastebil sitter konvertitter roterende kraft til overføring og drivhjulene. Den gjør dette med en propell som pumper girolje mot skovlene, som engasjerer en slip-clutch som fullfører forbindelsen til overføring kjøring tannhjul. Uten en torque converter, ville det ikke være noen glatte starter eller gradvis akselerasjon - motoreffekten ville oversette kraft (moment) direkte til overføring og til høyre bakhjul, forårsaker enorm støt og belastning, og som fører til ødelagte kjøring deler. Overføring Noises
Torque omformere bolt til svinghjulhuset.

Støy fra formidling kan være vanskelig å tolke. En slik støy høres ut som en lett rasling som oppstår når bilen beveger seg i en stasjon utstyr, men forsvinner når velgeren er satt i nøytral. Dette kan tyde skadet nålelagre mellom statoren, løpehjul og turbin. Når lagrene gi ut, fortsetter en klar skrapelyd. En tung banket eller clanging støy kan tyde på at momentomformer har brutt løs på ett eller flere av sine bolter. Støyen vil være konstant og i synkronisering med motorens turtall.
High Speed ​​Power Loss

Torque omformere har en enveis clutch. Hvis clutchen griper og fryser statoren i posisjon, kan væsken ikke sirkulere skikkelig mellom impelleren og turbin og forårsaker høy hastighet strømbrudd. Under strøm, kan overoppheting av motoren fra den friksjon turbulens inne i omformeren. En helt låst opp clutch kan føre til at overføringen blir overopphetet, setter slitasje og stress på overføring tannhjul. For mye stress på girene vil føre til overføring svikt.
Lav hastighet Acceleration Slip
p Hvis enveis clutch mislykkes og kan ikke holde sin posisjon, spinne fritt i begge retninger, har den mistet drivkraften. Dette fører til at bilen sklir eller begynne langsomt i første gir, slik at motoren til rev høyere og sette den ut av roterende synkronisering. I dette tilfellet er clutch permanent skadet, noe som betyr at du trenger en ny momentomformer.
Motor gysninger og Dies

Mange dreiemomentomformere har en lockup enhet for å forbedre drivstofføkonomi. Hvis lockup-enheten ikke engasjere seg skikkelig, vil det være merkbar forsinkelse i de fleste kjøring områder, for ikke å forveksles med lave væskenivåer. Hvis lockup ikke slipper ordentlig eller i tide, kan motoren dø når du kommer til en stopp eller grøsse når bremse ned. En stakk lockup ventil eller et jordet (kortsluttet) solenoid sensor kan være feil her.
Stall Speed ​​Test

En stall speed test må utføres med stor forsiktighet og sikkerhet i tankene. Når de bakre og fremre hjul er blokkert med bremseklosser, gjelder foten til bremsen mens gasspedalen presses sakte ned til maksimalt turtall (dette er stall speed begrensning). Hvis en stall oppstår før den maksimale turtall, indikerer dette at torque converter clutch glipper eller at overføringen væskenivået er faretruende lavt. Kontroll av væskenivå først vil utelukke et lavt nivå tilstand.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65289.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer