Tegn på Turbo Failure

Turbos (forkortelse for turbolader) er festet til bensin eller diesel motorer for å forbedre ytelsen. Den turbo er en kompressor som brukes for å presse luft inn i mer enn hvert stempel kan trekkes inn med bare atmosfærisk trykk. Turboen har to sett med spinnende blader forbundet med en aksel. Ett sett av blader ligger i motorens eksos, og den andre i luften inntaksmanifold. Avgassene spinne bladene for å drive komprimere handling produsert med det andre sett av blad. Turboer spinn på flere tusen omdreininger per minutt og kan mislykkes av flere grunner. Blå Eksos

Når en motor begynner å produsere blå eksos (faktisk en blålig tone i hvit eksosrøyk) betyr det at motoren brenner overdreven smøreolje. Den turbo akselen er godt smurt og om turboen svikter, vil oljen gå inn i luftinntaket. Oljen vil da gå inn i sylinderen der det vil brenne sammen med drivstoff og endre farge på eksosen og også lukten.

Turbos mislykkes når lageret sete for akselen griper eller rett og slett slites ut med tid og bruk. Den ødelagte setet vil tillate olje å lekke og kan indikere alvorlige turbo problemer.
Dårlig ytelse

Mange maskiner (biler, lastebiler, tungt utstyr, propellfly, osv. .) utstyrt med turboladede motorer vil ha en måler som angir turbo boost. Hvis boost begynner å avta da turboen er feil. Hvorvidt turbo aksel, kompressor eller kjøre bladene er skadet vil ikke vises på måleren men når turbotrykk er redusert så luftstrømmen gjennom turbo er begrenset.

Turbo boost indikatoren kan også avsløre en hindring eller lekkasje i luftstrømmen manifold. Uansett hvilken årsak, men er turbo ikke presterer på topp effektivitet og vil kreve service.

Slow Akselerasjon

Turbos opererer utenfor av motorens avgasser . For turboen å komprimere luften først må vi ha en eksos strøm til å aktivere kompressoren kniver. Dette er en vanlig foreteelse kjent som turbo lag: venter på kompressoren å injisere komprimert luft inn i sylindrene og deretter opplever den resulterende ytelsesforbedring
p Hvis akselerasjonen lag vokser lenger og lenger, men det kan tyde på turbo. problemer. Hvis bladene ikke er å snu det hele tatt så det kan faktisk føre til motorskade forstyrrelser: i stedet for å øke ytelsen, er turbo begrenser luftstrømmen i sylindrene. Akselerasjonen kurve vil forlenge som turbo knivinnretningen roterer saktere og saktere. Som bladene treg, vil komprimering minske og resultere i merkbar avtagende ytelse.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65272.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer