Slik feilsøker startproblemer på en 1999 GMC Sierra

Det er et mangfold av muligheter som forårsaker en no-start problem i en 1999 GMC Sierra. Den beste måten å angripe denne typen problemer er systematisk, gjennom prosessen med eliminering. Starte med de vanligste problemene. Hvis problemet er datamaskinen i slekt, vil check engine lyset tennes. Du trenger:
kode skanner
Volt /Ohmmeter
Kan av forgasser renere
Drivstofftrykk tester
Liten lomme skrutrekker
Spare tennplugg
Vis flere instruksjoner
en

Forsøk å starte bilen. Hvis den starter med problemer, sjekk for å se om check engine lampen lyser, noe som indikerer en datamaskin kontroll eller sensor problem. Lytt etter starteren til energi som du prøver å starte motoren. Hvis motoren slås over når starteren er strømførende, er ikke problemet med starteren. Hvis den ikke klarer å aktivisere og ingen lyd kan høres, er problemet elektrisk.
2

Plug koden scanner inn i OBD-porten under venstre side av rattstammen. Vri nøkkelen til kjørestilling. Trykk på "Read"-tasten på koden skanneren. Noter koden som vises på skanneren, og kryssreferanse denne koden med tilhørende koder til en definisjon av problemet. Reparere problemet og tilbakestille datamaskinen ved å trykke på "Slett"-tasten.
3

Sjekk batteriet for riktig spenning. Koble voltmeter sin svarte kabelen til minuspolen og den røde kabelen til den positive batteripolen. Voltmeter bør vise 12,75 volt eller veldig nære. Hvis det ikke viser 12,2 volt eller høyere, starte motoren og sjekke spenningen for å se om dynamoen fungerer. Med motoren i gang, bør spenningen stige til mellom 13,8 og 14,5 volt. Hvis den ikke stiger, er dynamoen dårlig - slå av motoren
4

Ha en hjelper starte motoren mens du ser voltmeter.. Hvis spenningen faller under 10,5 volt når motoren er i gang, har batteriet en dårlig celle og må erstattes.
5

Sjekk starteren sikring i sikringsskapet relé boksen på førersiden fenderwell hvis Starteren aktiveres ikke. Hvis sikringen er god, sjekk terminalene på batteriet for korrosjon eller slark, reparasjon som nødvendig, og prøv starteren igjen. Sjekk starteren for batteristrøm på den store diameter ledning terminal på startsolenoiden ved å plassere voltmeter sin svarte ledelsen på en god bakken og sondering terminalen på relé hvor stor diameter ledningen er koblet til. Voltmeter bør vise batterispenning. Hvis ikke, er problemet i ledningen eller batteri terminal.

Sjekk den lille diameter wire på spolen, som er tenningslåsen wire. Denne ledningen skal ha makt bare når nøkkelen er i startposisjon. Har en hjelper vri om nøkkelen for å starte, og sondere liten ledning for strøm. Hvis det har strøm starteren er dårlig. Hvis det ikke er strøm tenningsnøkkelen er dårlig.
6

Sjekk motoren for drivstoff sult. Ta gasskappe av og lytte til drivstoffpumpen til energi når en hjelper blir nøkkelen til kjørestilling. Bensinpumpen vil bare kjøre i to sekunder om gangen hvis motoren ikke er i gang. Cycle nøkkelen av og på i 5-sekunders intervaller. Hvis du ikke kan høre bensinpumpen, sjekk drivstoffpumpen sikringen i sikringsskapet relé boksen under panseret. Hvis det er bra, fjern luftkanal på spjeldhus med en skrutrekker.
7

Åpne gassen ved å trykke på koblingen mot hånden din, så spray en tre-sekunders skutt av forgasseren renere inn i throttle body. Installer luften duct midlertidig på spjeldhus. Prøver å starte bilen. Dersom kjøretøyet starter og går for et sekund eller to der det ikke tidligere ville, er drivstoffpumpen dårlig. Hvis det ikke går, er problemet et annet sted.
8

Sjekk for vann i oljen. Se på peilepinnen og se om det ser ut som gjørme (olje blandet med vann) som et resultat av en blåst toppakning. Ta av oljelokket og sjekk for det samme. Fjern radiatorlokket og se etter olje i frostvæske. Hvis oljen er funnet i noen av disse stedene, må toppakning byttes.
9

Fjern en tennplugg ledningen fra tennpluggen og sett inn ekstra tennplugg. Lå tennpluggen på inntaket manifold med elektroden berøre en god jord. Har en hjelper sveiv motoren mens du ser tennpluggen. Når motoren går på spy, bør en blå gnist være synlig ved elektroden. Hvis ingen gnist er tydelig at problemet er i tenningskretsen.
10

Sjekk spolen for strøm på den positive terminalen. Koble voltmeter sin svarte kabelen til en god bakken og undersøke den positive siden av spolen med den røde ledningen. Med nøkkelen i kjørestilling det bør være batteri spenning på spolen. Hvis det ikke er noen spenning et ledningsnett problem er til stede. Hvis det ikke har makt, enten spolen eller tennplugg ledninger er defekt.
11

Sjekk spolen wire for kontinuitet. Plasser volt /ohmmeter inn i ohm modus. Plasser den sorte ledningen på den ene enden av ledningen og den mønje på den andre. Det bør ikke være mer enn 18 000 ohm. Hvis motstanden er høyere, skifte plugg ledninger, inkludert coil ledningen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65161.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer