Hvordan diagnostisere motorproblemer

Diagnostisering en motor problem er ikke en eksakt vitenskap til tider, det er mange variabler som spiller inn. Noen problemer er diagnostisert på kort tid og andre ta noen søker å bli diagnostisert riktig. En motor problemet kan være, overoppheting, fusker eller bare en check engine lys. Hver av disse problemene har sin egen diagnostisk prosedyre for å finne årsaken til problemet. I nye biler, blir det enda mer forvirrende fordi det kan være enten mekanisk eller elektrisk. Du trenger
OBD-II Scanner med funksjoner test evne
grunnleggende håndverktøy
Spark tester
Drivstofftrykk tester
multimeter
Repair manual
Compression tester
Block testing kit
Vis flere instruksjoner
Diagnostisering en Rough Running Engine eller Krank men vil ikke starte
en

Skann bilen med OBD-II scanner for å se etter noen diagnostiske koder. Bruk din reparasjon for å hjelpe deg å identifisere kodene funnet av skanneren.
2

Kontroller spenningen kommer fra dynamo med multimeter, bør dette være mellom 13 og 14 volt. Lav spenning kan føre til elektriske komponenter til å mislykkes.
3

Sjekk tennplugg ledninger. Du leter etter en frakoblet, ødelagte, sprukket eller oljet tennplugger. Erstatte eventuelle ødelagte eller skadede tennplugg ledninger.
4

Ta ut tennpluggene og se etter eventuelle begroing (sot eller aske på plugg) eller skade. Erstatte eventuelle tilsmusset eller skadet tennplugger.
5

Sjekk gnisten av kjøretøyet ved hjelp av gnist tester koblet til tennpluggen. Sett på tenningen coil hvis spenningen kommer inn i det er på 12 volt, og gnisten er fortsatt svak.
6

Sjekk kompresjon av kjøretøyet ved hjelp av komprimering tester skrudd der tennpluggen er ment å gå . Sammenligne komprimering resultatene til det på din reparasjon håndboken. Ombygging av motoren vil være nødvendig dersom den interne komprimeringen er lav.
7

Koble drivstofftrykket tester til Schrader ventil på drivstoff rail og test trykket av drivstoff i systemet. Sammenlign drivstofftrykket lesing til produsentens spesifikasjoner oppført i repair manual.
8

Sjekk drivstoffilteret og drivstoff linjer for begrensning hvis drivstoff trykket er lavt. Hvis det ikke er noen begrensning i en av disse, må du bytte bensinpumpe.
9

Bruk skannere "funksjon" tester for å manuelt åpne elektroniske kontroller og verifisere drift av andre sensorer. Disse kontrollene er: Idle air control og Throttle posisjon sensor. Sensorene for å bekrefte operasjonen er: Oxygen sensorer, Mass air flow sensor og Manifold absolutt trykk sensor
10

Test blokken av motoren for skade ved hjelp av blokken testing kit per instruksjonene
..
Diagnostisering en overopphetet motor
11

Kontroller nivået på kjølevæsken. Det vil være en høy og lav preg på kjølevæske tanken.
12

Sjekk bilen for en kjølevæske lekkasje og reparasjon hvis kjølevæskenivået er under lav mark.
13 < p> Sjekk temperaturforskjellen mellom den øvre og nedre radiator slanger. Hvis det er en drastisk forskjell, og deretter begynne ved å endre termostaten.
14

Åpne radiatorlokket og se etter en jevn, men langsom flyten av kjølevæske. Denne testen vil bekrefte drift av vannpumpe og vise om det er noen begrensninger i systemet.
15

Kontroller alle slanger for knekk og brudd. Erstatte dem etter behov.
16

Sjekk at det er strøm komme til radiator fans. De vil bare få kraft til en bestemt temperatur. Reparere håndboken vil informere deg om at angitte temperaturen.
17

Bruk OBD-II scanner for å bekrefte at kjølemiddelføleren leser riktig temperatur hvis kjøleviftene ikke får noen makt.

18

Trykk kjøleviften motorer lett med en hammer hvis de får makt, hvis de beveger seg litt dette bekrefter at de er i behov for utskifting.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65136.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer