Slik Clear en kode på en 2003 Mazda 6

I 1990 vedtok den amerikanske Clean Air Act, som mandat at etter 1996, må alle personbiler solgt i USA bruker en standardisert on-board diagnose (OBD) protokoll som kalles OBDII. Et trekk ved OBDII var gjennomføring av en "Check Engine" lys som lyser når en feil kode oppdages. Mens en feilkode betyr vanligvis at noe er galt og krever oppmerksomhet, kan du fjerne noen feilkoder på din Mazda 6 uten en bilforhandler besøk. Du trenger
10-millimeter socket eller fastnøkkel
OBDII skanner
Vis flere instruksjoner
en

Bruk en 10 millimeter socket eller open-end skiftenøkkel for å koble den eksponerte batteri terminal wire. La batteriet være frakoblet i ca 10 minutter for å sikre at det elektriske anlegget er helt utladet.
2

Koble til batteriet. Når du starter Mazda 6, bør det "Check Engine" lyset ikke kommer på en gang, med mindre problemet er fortsatt genererer feilkode. Dette kan være en midlertidig løsning siden årsaken til koden ikke har blitt behandlet.
3

Plugg en OBDII håndholdt skanner inn i 6-ere OBD port og skanne eksisterende koder. Disse skannerne er tilgjengelig på de fleste auto deler forhandlere. Noter eventuelle koder som vises, og disse kan hjelpe deg å diagnostisere eventuelle utestående problemer. Følg skanner instruksjonene for å fjerne kodene fra hukommelsen. Dette er ikke nødvendigvis en permanent løsning siden du ikke har adressert den grunnleggende årsaken til koden.
4

Bestem hva kodene betyr, så enten ha reparasjonen utført på en Mazda forhandler, din lokale mekaniker eller reparere det selv. Du kan søke etter den spesifikke koden detaljer online på OBDCodes.com. Når reparasjoner knyttet til koden er utført, deretter koden bør forsvinne etter at Mazda 6 har vært drevet en rekke ganger.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65102.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer