Slik feilsøker Check Engine for en Ford Ranger 2.3L

The check engine lys på en Ford Ranger med 2,3-liters motor viser at en uregelmessighet eller har oppstått et sted i datastyrte motorstyring krets. Datamaskinen indikerer at koden har blitt stilt, identifiserer berørte krets eller enhet, og lyser check engine lyset. Lyset vil ikke indikere noen problem med de mekaniske deler av motoren, for eksempel olje, vanntemperatur eller dynamo utgang. Du kan kontrollere datamaskinen koden ved hjelp av en kode skanner, som du kan kjøpe på en auto deler butikken. Du trenger
kode skanner
Blyant og papir
Vis flere instruksjoner
en

Koble koden skanneren kabelen til OBD 11-port på venstre side av rattstammen og under dashbordet.
2

Vri tenningsnøkkelen til "On" posisjon med motoren av. Trykk på "Read"-tasten på koden skanneren. Skanneren vil begynne å avhøre datamaskinen og vise kodene som er lagret på datamaskinen. Kodene er alltid en bokstav etterfulgt av fire tall. Bokstaven angir delsystemet og tallene gjelder den spesifikke problemet. Skriv inn koden (e) ned.
3

Cross-referanse kodene med kodebrevet som følger med koden skanneren. På denne måten kan du identifisere feilen.
4

Repair problemet angis med koden og videre diagnose. Husk at frittstående elementer som luftstrøm sensorer eller throttle position sensor er mest sannsynlig dårlig så lenge de har en god forbindelse. Sjekk deres elektriske koblinger før du bytter dem. Andre elementer, for eksempel oksygen sensor, er ikke så lett diagnostisert.
5

Vri nøkkelen til "On" posisjon igjen, og trykk på "Slett"-tasten på koden skanneren. Dette vil tilbakestille datamaskinen og slå av check engine lys. Hold oversikt over kodene, i tilfelle problemet gjentar seg.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65073.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer