Hva som gjør en bil Leak Oil?

Lekker olje kan være en irriterende bil problem, etterlot stygge flekker i garasjen og oppkjørselen. Det kan også være et tegn på problemer som vil bli verre over tid hvis ikke adressert på en riktig måte. Imidlertid kan slike lekkasjer ofte løses raskt hvis du vet hvor du skal lete. Typer olje

En bil kjører med to typer olje:. Girolje og motorolje

overføring væske bidrar til å holde girkasse, tannhjul, differensial og clutch (hvis du har en manuell girkasse) fungerer. Det gir et smøremiddel for bevegelige deler å mesh med hverandre uten sliping og ødelegge hverandre på grunn av friksjon.

Motorolje bidrar til å holde motoren din stempler, veivaksel, og tilhørende deler fungerer. Det holder motoren deler smøres slik at motoren ikke overopphetes med friksjon.
Transmission Lekkasjer

Transmission oljelekkasjer tendens til å oppstå mellom girkasse og differensial. Disse delene er skrudd sammen med pakninger i mellom dem for å sikre tetthet og en tetning. Ettersom dette segl slites ned eller har en pause, vil overføringen olje lekke. Forskjeller i utetemperaturen vil forverre gapet og olje vil lekke oftere når bilen er kald enn når det er varmt og metalldelene har utvidet.
Engine Lekkasjer

Motor lekkasjer skje mye på samme måte som overføring lekkasjer. Motorpanseret en serie av deler boltet til hverandre. I mellom disse motorpanseret deler er det pakninger, igjen for å bidra til å opprettholde en sel. Når disse pakninger feiler, vil motoren olje lekke ut. Men i motsetning girolje som lekker når bilen er kald, motoroljelekkasjer tendens til å skje når motoren er varm. Dette skyldes trykket inne i arbeidet motor, noe som fører oljen til å bli veldig tynn.

Motoroljen kan også lekke fra slangene og linjer som pumpe oljen inn i motoren og tøm den ut. Dette kan være på grunn av dårlige klemmer eller små pauser i olje spyling.
Betydning

Oljelekkasje er vanligvis en indikasjon på en bil problem som vil bli verre over tid . Dersom lekkasjen er på grunn av en pakning svikt, vil oljen renne ut til slutt. Mens en mindre overføring lekkasje bare fører til flekker, vil en stor lekkasje senke overføring væske for lavt og la utstyr deler å slipe seg til point of failure.

En motor lekkasje vil la oljen siver ut mot en varm motor. Dette kan forårsake brann. Alternativt, hvis motoren olje lekker ut til veien, vil nok lekkasje tømme motoroljen og motoren kunne gripe opp på grunn av mangel på smøring.
Fordeler med feilsøking

vite hvilken olje lekker i en bil kan hjelpe fastslå hvor et økende problem oppstår i bilen. Mens noen reparasjoner kan være kostbare, hvis en lekkasje skyldes en enkelt pakning feil du kan være i stand til å få reparasjonen utført under garantien hvis bilen din er ganske ny. Viktigste overføring og motor pakninger bør ikke mislykkes i løpet av de første fem årene av drift en ny bil.

Identifisere og fikse lekkasjer som de oppstår kan hindre dem fra utposning i en alvorlig motor eller girkasse svikt.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65042.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer