Hvorfor er My Car Risting Rundt Curves?

Når bilen din rister mens du kjører, er det på tide å få det sjekket ut. Dette er en irriterende, nervepirrende, ofte skremmende og muligens farlig tilstand som sannsynligvis ikke vil gå bort av seg selv. De styring og fjæring systemer i bilen din er sammensatt av mange arbeider, bevegelige deler som kan bli skadet eller utslitt. Noen av oppdateringene er enkle, andre krever mer tid til å diagnostisere og penger til å reparere. Støtdempere

Utslitte støtdempere kan føre et kjøretøy til klunk, grøsser eller vibrere. Funksjonen til støtdempere er å bistå i håndteringen, for å gjøre turen mer behagelig for passasjerene og til slutt holde et kjøretøy fra rallende hverandre. Ved kjøring rundt en kurve, hvis den støtdemperen som ikke bærer så mye vekt er svak, vil den sprette og rist mer. Mange støtdemper produsenter anbefaler erstatning på 50.000 miles.
Loose Wheel

En enkel sak for en potensielt farlig tilstand kan være at et hjul er løs. En rekke hjulmut holde hjulet på plass. Hjulmutrene kan være løs fordi de ikke har blitt strammet til med riktig moment. Eller, hvis hjulet har vært av og på bilen mange ganger fordi dekkene har blitt endret eller rotert hyppig, kan det lug mutter stud blir svake og kan strekke seg.
CV Joint

konstant hastighet (CV) leddene koble hver ende av en sjakt til hjulene slik at skaftet for å snu. Begge er vedlagt i permanent smurte svarte gummistøvler, som er ribbed slik at de kan bøye. Du kan ikke se selve leddet ved å se på det fordi det er dekket av støvelen, men den består av metallringer innebygd med kulelager. En CV joint kobles til hvert hjul. (Et eksempel på hvordan de fungerer er å tenke på underarmen din som skaftet og hånden din som hjulet. For å gjøre svinger, CV leddene beveger seg som håndleddet gjør.) Når slitt, betyr det ikke operere problemfritt, så når du slå hjul, binder den. Akselererende rundt en kurve, kan du føle en vibrasjon eller hører et klikk når en CV joint er utslitt.
Tie Rods

Tie rod ender sikker styring ledd til bilens ramme. En tie rod slutten ser ut som et metall skaft med en pære på enden som skaper forbindelsen. Eldre modell biler har tie rod ender som kan bli dysfunksjonelle på 1000 miles eller 100.000 miles avhengig av kjøreforhold (kaldt vær, kjører gjennom jettegryter og salt på veier som fører dem til å slites ut raskere). Eldre biler har smørenipler for styrestagenes slutt, som er opprettholdt på tune ups. Sen modell bilenes tie rod ender er innkapslet i en forseglet smøremiddel "boot" container som holder dem føyelig og dermed levedyktig for en lengre periode, slik at de sjelden krever erstatning. Slitte tie stenger gjør et kjøretøy shake.
Dekk

En ut-av-round dekk (en som har vridd og bli eggformet fra å sitte for lenge i en spot) kan føre til slingring som kan oppstå rundt kurver eller bevegelige rett fram.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64898.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer