Slik tester du Crank Sensor på en 4,3 Chevy

Hvis en 4,3 Chevy opplever en veivaksel sensor feil, vil datamaskinen føle mangelen på et signal og angi en kode som beskriver feilen. Som svar på den koden, vil check engine lyset lyser på dashbordet. På moderne biler er det vanskelig å diagnostisere mange elementer med grunnleggende instrumenter, inkludert denne. Det eneste som en volt /ohmmeter kan diagnostisere er en fullstendig fiasko fordi signalene sendes så raskt at denne type måler ikke har noen måte å vise sanntidsinformasjon om at en person kan se eller analysere. Du trenger:
kode skanner
Computer scanner, slik som Vantage eller Tech 11
Volt /ohmmeter i stedet for en datamaskin eller kode skanner
Vis mer Instruksjoner

1.

Se etter en check engine lys på dashbordet. Hvis lyset er tent, trekker koden for å bestemme svikt gjenkjent av datamaskinen ved å plugge inn koden skanneren til den integrerte diagsnostics port under venstre side av rattet. Vrir om tenningsnøkkelen på. Trykk på knappen på skanneren merket "Les". Skanneren vil vise en femsifret kode. Krysshenvis koden med koden arket som følger koden skanneren. Hvis veivaksel sensor har feilet eller blir uregelmessig, vil det si "veivaksel sensor signal utenfor rekkevidde," eller "veivaksel sensor failure."
2

Slett koden og slå sjekken motor lyset ved å vri nøkkelen på og trykke på knappen merket "Slett."
3

Kontroller veivaksel sensor for en ut-av-range eller uregelmessig signal ved å koble datamaskinen skanneren til kontakten på sensoren. Plasser skanneren i riktig modus ved å sette inn året, merke og motorstørrelse inn i datamaskinen. Dreier den ned til "veivaksel sensor." Trykk "OK". Understrek signal integritet grafen test og trykk "OK." Det er tre ledninger i kontakten. En av de ytre klemmer er batterispenningen, er sentrum PCM-terminalen, og den motsatte side er sensorsignalet. Plasser den røde ledningen på sensoren signal og den sorte ledningen til god jord.
4

Start motoren og se grafen. Det bør være squared-off pigger formet som bygninger. De bør alle være like høyder og jevnt fordelt. Se etter intermitterende uregelmessigheter eller drop-outs som tyder på en sviktende sensor. Roter datamaskinen knotten til det understreker frekvens og trykk "OK." Se den gjennomsnittlige frekvens og kapasitet. Sammenligne det med de viste data nederst på skjermen. Dataene viser riktig og brukbar mengde avvik. Dersom sanntid parametre er annet enn indikert som brukbare, er en fiasko nært forestående.
5

Kontroller veivaksel sensor for en no-signal situasjonen med skanneren eller volt /ohmmeter. Trekk den elektriske kontakten av sensoren. Slå tenningen på og teste kontakt for batteri spenning. Hvis ingen spenning er til stede, er problemet kabling. Hvis spenningen er til stede, kobler du pluggen. Med nøkkelen fortsatt på, sjekk sentrum tråd med motoren av. Avlesningen på voltmeter bør være mindre enn 100mV. Hvis den leser annet enn dette, skift ut sensoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64893.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer