Hvordan diagnostisere distributøren på en Chevy

Når diagnostisere en Chevy HEI distributør, bør i tilfelle en tenning glipp, tennplugger og tennplugg ledninger inspiseres først å isolere problemet. Tennpluggene skal fjernes, og elektroden og keramisk senter bør undersøkes. Den største bekymringen er elektroden for slitasje og gap. Den keramisk kjerne bør sjekkes for hårfarging og sot. Noe unormalt er grunn for erstatning. Tennplugg ledninger bør sprayes med vann mens motoren er i gang. Se etter overslag til blokken eller annen metallflate. I stedet for lysbuedannelse skal motstanden bli sjekket for åpnes (atskilte kjerner) i trådene i hvilket tilfelle det ikke vil være meget høy motstand. Du trenger
Voltmeter
Phillips skrutrekker
Spare tennplugg
Spray flaske med vann
Timing lys
Vis flere instruksjoner
1 < p> Trekk en eller to tennplugg ledninger fra distributør cap og sjekk for korrosjon. Rengjør eller bytt lokket hvis noen blir funnet.
2

Fjern distributør cap, ved hjelp av Phillips skrutrekker. Hvis motoren har et isolert feiltenning-type hvor en eller flere sylindere har en feiltenning (bommer), kan det isoleres til pluggene, ledninger eller cap. Sjekk hetten svært nøye for sprekker og overslag mellom polene. Skift ut om det er noe unormalt. Dersom savner er hyppig og tilfeldig, fortsetter denne diagnosen.
3

Koble timing lys. Fest den røde alligator klipp til plusspolen på batteriet og den svarte klemmen til minuspolen. Pass på at ledningene er liggende på inntak manifold der de ikke vil falle ned i viften eller bevegelige deler. Hekt den induktive karbon klemme rundt den nærmeste ledning på hver side av motoren. Når motoren er i gang, peke lyset på motoren og se lyset. Se etter en jevn flash uten glitches eller svart outs. Gå til neste tråd og så videre, og bemerker sylindrene som viser en glipp. De som utviser en glipp må kontrolleres på nytt for en elektrisk feil i enten wire, plug, cap, rotor eller coil.
4

Spray hver sylinder eksos manifold tett inntil hodet med vann. Sylindrene som skyter godt vil fordampe vannet så fort som den treffer manifold. De svake sylindere vil ta en stund å fordampe vannet. Nå som de Misfiring sylindere er isolert, må det tas stilling til om feiltenning er distributør eller komponent element, en dårlig drivstoff injektor, eller en mekanisk internt problem som en brent eller stikker ventil eller slitt kamaksel.
5

Sjekk de svake sylindere ved hjelp av fritiden tennpluggen ved å trekke i ledningen av den svake sylinder på pluggen og sette pluggen inn i ledningen. Legge pluggen og ledningen på blokken slik at det er jordet. Start motoren og se gnist på pluggen gap. Dersom gnisten er konstant og sterk med en blå look, sett proppen. Hvis ekstra plug viser liten gnist, bytte ledningen med en god sylinder og re-prøve. Hvis det blir bedre, erstatte ledningene. Hvis det ikke blir bedre, sett korken. Før du gjør dette, men bytte sylindere med reservehjulet tennpluggen. Trekk støpslet ut av den nåværende wire og installere det på nytt, deretter plukke en sylinder som er kjent for å være bra. Sett pluggen og re-prøve. Hvis pluggen har en god konstant gnist, er feiltenning definitivt isolert.
6

Trekk den elektriske kontakten av drivstoff injektor på en av de svake sylindere og se etter en god nedgang i RPM. Hvis ingen betydelig fall oppstår, bør injektoren byttes.
7

Slå av motoren ned og koble timing lys induktiv karbon til coil ledningen. Start motoren og se lyset for uregelmessigheter. Hvis det eksisterer, må du bytte coil.
8

Sjekk tenningen kontroll modul hvis det er en vedvarende, kontinuerlig miss eller ingen brann i det hele tatt (en ikke start). Med nøkkelen på, sjekk distributør kontakt for strøm. Hvis det er strøm, erstatte tenning kontroll modul.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64885.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer