Turbo Diesel Problemer

Dieselmotor har tilbrakt mer enn et århundre tjene sitt rykte for enorme dreiemoment, utrolig pålitelighet, god drivstofføkonomi og allsidighet. Selv de beste av dem kan gå dårlig, men som følge av alder, mangel på vedlikehold eller dårlig unnfanget modifikasjoner. Det er noen avslørende tegn utstilt ved alle dieselmotorer når visse problemer eksisterer. Lavt turtall Røyking
p Dette er problem som plager mange dieselmotorer, spesielt de som bruker mye tid på tomgang (som i over-the-road lastebiler). Denne røyken er vanligvis på grunn av oljelekkasje inn i sylinderen som et resultat av slitte turbo lagrene eller slitte ventil-guide sel. Diesel forbrenningstemperaturer er vanligvis høy nok mens du kjører helt fordampe eller dekke opp lekker olje, men den lave sylinder temperaturen i en tomgang motoren gjør røyken merkbar.
White Smoke

Hvit røyk er faktisk bare en sky av fordampet diesel, og mye av det er vanligvis et tegn på at det ikke er nok varme til å brenne drivstoffet. Hvis problemet er en eller flere skitne eller feil glødeplugger, så røyken vil vanligvis gå bort etter at motoren varmes opp og begynner å opprettholde sin egen forbrenning uten dem. Fortsetter hvit røyk er et tegn på at drivstoff sprøytebrukere er skitne, eller at injeksjon timing har vært over-avansert.
Svart Smoke

Tenk på svart røyk som det andre trinn av hvit røyk. Det er alltid et tegn på en rik luft /drivstoff ratio (overflødig brennstoff). Dette kan ha en rekke årsaker, blant annet lekk injektorer, tett luftfilter, en feil turbo, kollapset inntak tube, begrenset eksos eller en amatør omprogrammering jobb. En viss mengde svart røyk er å forvente når motoren har blitt endret og ekstra drivstoff injiseres, men utover svart røyk indikerer svært høye avgass temperaturer som kan skade turbo og motor.
Fuel Rotting

Diesel er en ganske uraffinert form av olje, og det bør aldri bli glemt at det oljen var på et tidspunkt en råtnende dyret. Så rart som det ser ut, det tar ikke mye å fortsette prosessen med at drivstoff bio-degradering, som er grunnen til hyppige tank rengjorde er så viktig. Brytes diesel vil starte som en slags slimete film på veggene i tankene, som til slutt danner solide klumper i drivstoffet. Degradert diesel fungerer også som en utmerket vekstmedium for bakterier, mugg, gjær og sopp, som alle bidrar forurensning og føre til at drivstoff til å ta på seg en slags harsk cottage-cheese tekstur.

Disse klumpene tette filtre og injektorer, og vil føre til at strømmen og overskytende røyking. Andre tegn på dårlig drivstoff er korrodert og pitted injektorer, en slimete film i dieselfilter og en skadelig stank som ligner råtne egg og road-kill.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64701.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer