Tegn på et vakuum lekkasje på en lastebil

Problemet med å diagnostisere et vakuum lekkasje i lastebilen er at det kan komme fra så mange forskjellige steder. Det kan være så enkelt som en sprukket vakuum linje eller frakoblet slange, eller det kan komme fra inntak manifold eller rett fra forgasseren. Uansett hvilken del av motoren din er tungpustethet, er effekten den har på motorytelsen ganske gjenkjennelig. Fast Idle

Vacuum lekkasjer føre unmetered luft å komme inn i forbrenningskammeret. I lastebiler uten en datastyrt tomgang, kan dette føre til tomgang for å gå for høyt. Hvis du har rullet tilbake tomgangsskruen på forgasseren og du fortsatt går på tomgang for høyt, du sannsynligvis har en lokalisert lekkasje, muligens i forgasseren eller throttle body pakninger.
Rough Idle

Det virker motstridende, men vakuum lekkasjer kan også føre til en lav eller grov tomgang. Hva som skjer er at motoren misfires hvis drivstoff /luftblandingen er så mager at tenningen svikter i sylinderen. Denne type spørsmål er et generelt symptom som kan vise til en rekke årsaker, for eksempel en fast Resirkulering av eksosgass (EGR) ventil eller et vakuum lekkasje i eller rundt inntaket manifold.

nøling ved akselerasjon

Lean misfires også plage motoren mens akselererende, forårsaker en hikke i makt band eller en slå tilbake fra eksos. Men siden throttle platene er åpne under akselerasjon, er det mindre utslag enn når motoren går på tomgang. En motor på hastighet, men i utgangspunktet kystfart, vil stille symptomer som ligner de lagt merke til på tomgang fordi throttle platene er lukket og dermed vakuum signal er større.
Pipekonsert

Hvis lekkasjen er ille nok, kan du faktisk høre det piping i motorrommet. Hvis du kan finne hvesende lyd, spray forgasser renere rundt det. Hvis inaktiv jevner ut midlertidig, har du funnet et vakuum lekkasje.
Mislyktes Utslipp Test

Et vakuum lekkasje er en av mange ting som kan føre til et redskap for å mislykkes et utslipp test. Misfires i forbrenningskammeret forårsaket av mager drivstoffblanding sende mer uforbrent drivstoff til utslipp, som resulterer i ulovlige nivåer av hydrokarboner i eksosen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64559.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer