Hva kan jeg gjøre for å dempe vibrasjon i bilen min?

Vibrasjon i bilen kan komme fra mange forskjellige kilder, og kan variere fra en enkel løsning på problemer som må løses av en kvalifisert mekaniker. Bestemme hvilket område av bilen vibrasjonen har opprinnelse fra å hjelpe deg å diagnostisere problemet og deretter få reparasjonen gjort. De fleste vibrasjoner i bilen vil ikke gå bort og vil gradvis bli verre hvis situasjonen ikke er løst. Engine Mount

Vurdere en motor mount problem hvis vibrasjon ser ut til å komme fra under panseret. Motoren festet er konstruert for å isolere vibrasjoner i motoren fra rammen av bilen. Anordningen er laget av vulkanisert gummi som ligger mellom metallplater som bolt til motorblokken og rammen. Grundig inspisere motorfester for slitasje, sprekker, olje eller en utskillelse av mount. Eventuelle feil på mount kan føre til en merkbar vibrasjon i fronten av bilen (forutsatt at du har frontmonterte motor). Ha en mekaniker fjerne motoren montere og erstatte det å stoppe vibrasjonene. Rådfør deg med en auto repair manual hvis du velger å gjøre dette reparasjonen selv.
Dekk

Vibrasjon fra dekkene er vanligvis lett å diagnostisere. I tillegg til følelsen en vibrasjon, kan du vanligvis rulle ned vinduene og høre den generelle retningen hvor en lyd kommer fra. Bare se på trådene på dekkene vil gi rask bevis dersom dette er kilden til vibrasjon. Se på slitebaner og sjekke for humper, flate flekker, overdreven slitasje eller et fremmedlegeme fast i dekket. Den best-case scenario ville være en stein fast mellom to trinn, men dette er sannsynligvis vil føre til bare en mindre vibrasjon og en merkbar lyd. Bare fjerne stein med hendene eller en tang for å fikse den.En dekk vibrasjon er mer sannsynlig forårsaket av en bule i dekk eller utslitte løpebaner som er lagt merke til i hastigheter som begynner rundt 45 mph. Stikk hånden lett rundt trådene og føler for eventuelle uregelmessigheter. En god dekk vil være glatt. Hvis det ikke er det, må du bytte ut eller rotere det skadede dekket og kan trenge å ha bilen sjekket ut for mulig balansering, slitte struts eller støt som forårsaker dekkene for slitasje ujevnt.

Brake Rotor

Trykk pausene og sjekk for vibrasjoner. Hvis vibrasjon i bilen som skjer når bremsene brukes, vil du sannsynligvis ha en brems rotor problem. Rotorer kan deformere når den intense varmen forårsaket av friksjon av bremsing skader dem. Dette er mer sannsynlig til å skje når bremseklossene har vært mye, forårsaker en metall-mot-metall friksjon. La en mekaniker sving eller "re-maskin" rotoren å glatte det ut for en midlertidig fiks, eller erstatte rotoren helt.
Universal Joint

Sjekk den universelle leddet på drivakselen for rust-farget pulver rundt lagrene. Dette materialet indikerer at universalledd er sviktende og det må replaced.When den universelle felles svikter det kan påvirke hvordan bilen håndterer og det vil føre til en vibrasjon støy som vil være svært merkbar. Leddet kan ikke repareres og må skiftes straks.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64470.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer