Hva gjør du når det Check Engine lyset stående

diagnostiske feilkoder (DTC) er regulert av sensorer og elektronisk overvåket kretser og ventiler. Det er bokstavelig talt hundrevis av grunner til at en check engine lys kan tennes på dashbordet. Designet for å varsle føreren at et problem har oppstått med en komponent eller komponenter i bilen, kan ignorere det eller bare nullstille lyset føre til fremtidige problemer og flere dyre reparasjoner. Før og etter OBD II

Når check engine lyset kommer på, utløste noe det. Før 1995 og 1996 da On-Board Diagnostics II ble gjennomført med den hensikt å standardisere datamaskin diagnostikk, saksgangen for å finne ut hva DTC som skjedde var litt mer komplisert. Diagnostiske Link kontakter (DLCs) kan være plassert i en rekke steder og ofte, forskjellige adaptere for å koble til linkene var nødvendig, avhengig av merke og modell av kjøretøyet. I noen programmer bestemme koden kreves en bestemt prosedyre for å vri tenningsnøkkelen til nøkkelen på motoren modus og telle antall blinkende lys. OBD II ble integrert for å forenkle prosessen og bedre betjene både sjåføren og den mekaniske diagnose av problemet. Men ikke helt idiotsikker, OBD II diagnostikk standardisere datamaskin koblet til DLC for å finne ut hva DTC problem som har oppstått. Derfra kan enkle diagnostikk fastsettes, eller det kan også kreve ytterligere undersøkelser.
Les retningslinjene før du sletter det

Når en DTC hadde utløst check engine lyset på kjøretøyet, er det prøver å kommunisere et problem i en sensor eller elektronisk modul av en form for svikt. Uansett hvilket år bilen er, hvis den er utstyrt med en elektronisk kontroll modul eller drivverket kontroll modul, sensoren eller komponent som har feilet eller er kompromittert har kommunisert sin skyld til datamaskinen av bilen. Eldre kjøretøy kan tilbakestille lys ved ganske enkelt å trekke den negative terminalen batter i en periode på 10 til 15 minutter. Nyere biler med tyveri alarm avskrekking kan komplisere inngrepet. Ved å koble fra batteriet, kan du slette tyveri avskrekkende koder og gjøre dem ineffektive.

Ved å slette koden (e) uten å bestemme hva som forårsaket dem i første omgang, kan du være gambling med dyrere reparasjoner i fremtiden for kjøretøyet. DTCs skjer for en grunn. Det finnes to typer DTCs laget i bil reparasjon industrien. Den ene er en vanskelig kode og den andre er en myk-kode. Hard koder vil enten slette for en kort periode inntil datamaskinen relearned seg selv og det vil re-utløse check engine lyset så snart IM skjermer har relearned problemet. Andre harde koder kan forby lys til å gå ut i det hele tatt. Disse typer koder krever diagnose og reparasjon til slutt løse problemet og holde check engine lys fra re-opplysende. Myke koder kan oppstå fra noe så enkelt som en løs bensinlokket eller fylle bensintanken med motoren i gang. Et lite vakuum lekkasje er oppdaget i evaportive utslipp styresystem og festing eller ikke begå samme lovbrudd kan holde lyset fra re-opplysende etter reset. Imidlertid kan noen myke koder være å prøve å kommunisere at det faktisk er deler som er kompromittert. Tilbakestille koden (e) uten å bestemme hva de er kan være både skadelig for bilen og eieren.
Tilbakestille Check Engine Light

Før OBD II standardisering, ulike adaptere og DLC ​​steder kan variere mye. Ofte vil dette medføre kostnader fordi diagnostisering anlegget har for å få dyrt utstyr for å diagnostisere riktig. OBD II systemer er litt lettere å nullstille. De krever et enkelt håndholdt strekkodeleser /resetter enhet som kobles til DLC ansette samme plugg kontakten uansett hva merke eller modell kjøretøy du eier. Koden kan bestemmes i tillegg til hvorvidt det er en hard eller myk kode kode. Myke koder kan nullstilles, men bør dokumenteres i tilfelle de kommer tilbake. Hard koder bør alltid være bestemt og kan meget vel re-tur check engine lyset nesten umiddelbart.
Kjøring med Check Engine Light On

grunn av de hundrevis av forskjellige årsaker som kan utløse en check engine lys, er det vanskelig å avgjøre hvor godt bilen vil utføre når det kommer på. Dette avhenger av hva slags kode eller koder som skjedde for å fornærme datastyrt system. Hvis lyset kommer på, men bilen synes å være kjører greit, kan du mest sannsynlig fortsette å kjøre den. Imidlertid kan ignorere lyset føre til dyrere reparasjoner til andre komponenter som ikke ville ha måttet bli erstattet hvis diagnostisert og behandlet tidlig i varslingssystem. Hard koder kan kompromittere ytelsen til motoren og bilen, og kan ikke tillate bilen å kjøre i det hele tatt.

Ved å lese kodene og diagnostisere problemet og deretter reparere problemet, kan du spare tid og penger før problemet forbindelser til en enda større en.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64431.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer