Problemer med en bil Throttle

Ved første rødme, synes en gass så enkelt: Høyre pedal trekker på en kabel som er koblet til en aksling. Denne akselen roterer og åpner en sommerfugl ventil for å slippe luft inn i motoren. Imidlertid kan selv de enkleste symptomene har binder og ødeleggelser, og den nådeløse marsj av teknologi har bare skapt ytterligere mulighet for feil i dette en gang-analog system. Bindende og skader

Enkle throttle kabler kan noen ganger binde på overflater de kommer i kontakt med, men dette problemet er lite sannsynlig med mindre du kjører en bona fide antikk. Brudd av viktige komponenter er mer vanlig. Noen av disse komponentene inkluderer E-klipp som fester kabelen til den eksterne ventilen arm, holderen som fester gassvaieren til braketten og throttle-returfjær.
TPS Failure

gass stilling sensor (TPS) er vanligvis festet til throttle body (main luftventilen), og forteller datamaskinen hvor langt åpne den er. Dette er viktig informasjon ved beregning av riktig mengde drivstoff som kreves for drift fordi datamaskinens viktigste jobb er å opprettholde riktig forhold mellom luft til drivstoff.

TPS Failure Symptomer.

TPS svikt kan føre til motoren kveles, inkonsekvent tomgang og inkonsekvent skiftende i biler utstyrt med datastyrte automatiske girkasser. Når en TPS begynner å funksjonsfeil, vil drøye vanligvis bare forekommer under ekstrem oppbremsing. Uten up-to-the-milisecond informasjon om gass stilling, antar maskinen rett og slett at du gjør det samme du var to sekunder siden, og vil fortsette å injisere cruise mengder drivstoff før det merker en endring i luft-drivstoff-forhold .

Under ekstrem oppbremsing, gassen butterfly plutselig snaps stengt, drastisk reduserer luftstrømmen til motoren. Hvis datamaskinen fortsetter å injisere cruise-mengder drivstoff uten nok luft, vil det flom motoren med bensin og stall bilen.
Drive-by-wire system

Mange nye biler bruker en drive-by-wire system, der det ikke er noen mekanisk forbindelse fra spjeldhus til gass pedal. Dette systemet bruker et potensiometer på gasspedalen for å måle gasstilførsel som er tolket av datamaskinen og sendes til en servomotor på spjeldhus. Drive-by-wire-systemer gjør at datamaskinen kan modulere gass for bedre drivstofføkonomi, og for å øke stabilitet og veigrep ved å kontrollere hjul-spinn på høy-drevne biler.
Drive-by-wire Problemer

Drive-by-wire-systemer er neppe i sin spede begynnelse i bilverdenen, har blitt ganske godt sortert ut gjennom årene, men vil bryte og mislykkes til slutt. Disse problemene er vanligvis lett å diagnostisere, fordi bilen vil enten stoppe eller operere bare under tomgang. De fleste drive-by-wire-feil skyldes gass-pedal sensor svikt, i motsetning til å være datamaskin eller servomotor-relatert.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64400.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer