Katalysator Problemer

Katalysatoren er et filter for de skadelige utslippene av den brennbare motorens eksos. Den omdanner skadelig karbonmonoksyd, hydrokarboner og lystgass til karbondioksid, vanndamp og nitrogen, henholdsvis. Edle metaller inne i beholderen av katalysatoren benyttet til å konvertere de skadelige utslipp. Hvis og når converter svikter, er det fordi noe forurenset eller brent de edle metaller inni og forårsaket det å mislykkes. Skifte omformer vil bare løse problemet midlertidig inntil det underliggende problemet er diagnostisert og skikkelig festet. Oppdager Catalyst Failure

Mest vanlige årsaker til interne katalysator feilen stammer fra uforbrent drivstoff, bly, fosfor eller kjølevæske forurensning. Disse forurensninger kan begynne å tette katalysatoren og begrense eksos flyt gjennom systemet. Når dette skjer, øker mottrykket på utløpskanalen opp mellom eksos-manifolden og konverteren. Fordi eksosanlegg er ikke tillatt å puste godt, motoren stanser, redusert drivstofforbruk, mangel på akselerasjon og total motorytelse er kompromittert.

Mottrykk kan testes fra eksosrøret på eksosanlegget ved å fastslå om nok eksos-strømmen passerer gjennom den. Hvis du kobler eksosrøret med en sikkerhet hanske på hånden og et tykt beskyttende klut og deretter motoren dør, har du begrenset eksos flyt. Siden mange komponenter omfatter hele eksosanlegget, ikke denne testen ikke nødvendigvis fordømme omformer. En utløpsventil spenning tester kan bli brukt for å bestemme katalysator svikt. Bore et lite hull i røret foran konverteren og innsetting av rør tester for å avgjøre om trykket er tilstede vil være det neste trinn. Hvis trykket er til stede i røret, så eksos flyt ikke passerer gjennom omformeren som det skal være.
Årsaker til Catalyst Failure

oksygen sensor er en av de vanligste årsakene til katalysator svikt. Dette skjer over en tidsperiode, men føleren ansvar å overvåke luft-til-drivstoff-forhold utstøtt fra det brennbare motoren. Når det svikter, svikter datamaskinen til bilen for å registrere opplysningene og foreta nødvendige justeringer av forholdet. Dette kan føre til enten en rik eller mager drivstoffblanding, som til slutt vil føre til interne katalysator svikt. For mye drivstoff vil skape for mye varme inne i omformeren og føre de edle metaller til å smelte. Dette vil føre til innvendig sammenbrudd av omformer og mest sannsynlig føre til tilstopping av eksos-strømmen. For mye luft gjør at uønskede forurensninger og miljøgifter til sakte tette passasje av konverteringsprogrammet som partikler feste seg til de edle metaller.

Katalysatorer er vanligvis laget av rustfritt stål skjell. Selv om varig, er det ikke utelukket for en svakhet i skallet å forekomme og forårsake en eksos lekkasje. Denne tilstanden vil skape et høyt eksos støy og vil etter hvert bidra til den interne nedbryting av konverteringsprogrammet.
Hva å gjøre før Skifte Katalysator

Annet enn et synlig hull i skallet av konverter, ville de interne komponentene langt overleve den eksterne skallet hvis motoren går som den skal. Tennplugg misfires, mislyktes oksygen sensorer, blyholdig bensin og olje eller kjølevæske forurensninger er alle medvirkende faktorer i å bryte ned den interne katalysator.

Når en omformer bryter ned, og erstatte det er åpenbart. Husk at ikke adressering katalysator svikt til slutt vil kompromittere ny omformer. Regelmessige optimaliseringer, oksygen sensor intervall skiftende og generelle vedlikehold på motoren for å holde den kjører godt vil hjelpe lang levetid på katalysator.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64386.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer