Toyota Katalysator Problemer

Selv om det kunne like gjerne være et tilfelle av varierende drivstoffkvalitet som en av planlagt foreldelse, gjenstår det faktum at katalysatoren svikt blant femte-og sjette generasjon (1996-2006) Toyota Camrys er endemisk. Ikke bare kan ignorere dette problemet føre til katastrofale skader på motoren, kan det også være svært dyrt å fikse og vanskelig å hindre i fremtiden. Katalysator Funksjon

Katalysatorer er koblet til eksosrørene, som regel rett bak motoren der motstanderlaget bankens manifolder delta i ett rør. Disse enhetene konsentrere seg og lagre eksos varme i en honeycomb-lignende matrise og bruke den til å konvertere motorens mest giftige utslipp til flere inerte former. Kattene ble vedtatt lover som obligatorisk i de tidlige 70-tallet, og finnes på alle biler solgt i USA siden da.
Converter Failure

Før den utbredte bruken av automotive katter, brukte all bensin oppløst føre til både beskytte motoren og hindre detonasjon. Imidlertid ble det raskt oppdaget at bly og andre tilsetningsstoffer ville fester seg til konverteringsprogrammets matrise, tilstopping og gjengi den verdiløs. I dag er den vanligste årsaken til katt svikt overoppheting, men matrix forurensning er fremdeles et problem.

Toyota Cat Feil

Selv om femte-og sjette- generasjons biler er utsatt for katt overoppheting, synes problemet spesielt nedlatende på 2001-modellene. De første tegn på svikt er en vedvarende "check engine" lys, som kan komme på ved oppstart, men er mer sannsynlig å gjøre det etter utvidet tomgang. Når katten blir terminal, vil det påvirke drivstofføkonomi, akselerasjon og topp-end makt.
Årsak

Moderne maskiner bruker ett eller et par oksygensensorer ( O2 sensorer) i eksosen for å finne ut hvor mye drivstoff motoren brenner i forhold til luftinntaket. Dette er viktig fordi hvis det er for lite drivstoff i miksen, vil motoren gå mye varmere, skade den og overoppheting av katten. Ifølge enkelte forhandler mekanikere, Camrys synes å ha en defekt i O2 sensor som får den til å mislykkes for tidlig, men ikke utløser en "check engine" lys. Ved sensor feil, vil datamaskinen gå i "open-loop" drift og bruker sin beste gjetning på luft /drivstoff-forhold for å kjøre motoren, noe som ofte vil være for mager i lavere høyder.
Solutions

Bytt O2 sensor med en kraftigere ettermarkedet enhet, som de produsert av Bosch. Hvis katten din er skadet, kan du betale $ 2000 for en aksje erstatning, men en generisk $ 300 enhet vil fungere like godt og vil fortsatt beholde utslipp etterlevelse. Sørg for å tilbakestille motorens koder etter utskifting.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64367.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer