Hvordan du skal diagnostisere en dårlig toppakning

Selv om du ikke er en profesjonell mekaniker er det trinn som du kan ta for å diagnostisere en dårlig toppakning. Med bare noen få enkle redskaper og en ivrig øye kan du raskt finne ut om toppakning er kilden til dine problemer med overoppheting, og spare deg selv en dyr diagnostisk kostnad. Her er hva du trenger å vite for å lykkes teste og inspisere toppakning på bilen din. Du trenger
Inspection Mirror
Lommelykt
Block Tester
Vis flere instruksjoner
en

Se på olje og undersøke for å finne ut om motor kjølemiddel er tilstede. Når toppakning svikter det ofte mellom en vann jakke og en oljerommet hullet. En svikt i denne situasjonen vil tillate kjølevæske å gå inn og forurense oljesystemet. Hvis du har kjølevæske i olje det vil ofte ha en kremaktig utseende til det, nesten som sjokolademelk. Selv om oljen ser bra ut på peilepinnen din, kan du tappe ut et lite utvalg fra bunnpannen og undersøke den under lys for tilstedeværelsen av vanndråper.
2

Kontroller eksosrøret for å se om eksosrøyk er hvit. Noen ganger er en dårlig leder pakning vil lekke kjølevæske inn i ett av forbrenningskamrene forårsaker et hvitaktig, tykk røk å komme ut av enderøret. Dette kan være vanskelig å skille hvis utetemperaturen er kaldt, men i varmere vær overdreven hvit røyk vil være ganske opplagt.
3

Rev bilen litt mens den er i park eller nøytral og ta hensyn for å se om motoren ønsker å stall som motorturtallet faller tilbake til tomgang. En bil med en sviktende toppakning vil ofte ha problemer med å opprettholde en riktig mengde motor vakuum og kompresjon i sylindrene som vil føre til at motoren stall som den bremser ned. Vær sikker på at foten er på den viktigste bremsen og at nødbremsen blir også brukt for å hindre bilen i å bevege seg fremover mens du utfører denne testen.
4

Inspiser overflaten der topplokket møter motorblokken og se kjølemiddelsjekk. Mange ganger kjølevæske siver ut av toppakning og kjøre ned motorblokken. Dette kan skje på et sted som er vanskelig å se, slik at du kan trenge en lommelykt og en inspeksjon speil. Hvis du ser kjølevæske lekker alt fra tetning krysset, er dette et klart indikator på at toppakning er dårlig.
5

Bruk en blokk tester for å sjekke for tilstedeværelsen av eksosgassen i motorens kjølevann . Dette er et verktøy som ser ut som en kalkun baster og bruker spesielle fargestoff som reagerer med karbondioksid for å varsle deg om tilstedeværelse av eksos hydrokarboner i frostvæske din. Du kan kjøpe dette verktøyet på de fleste auto deler butikker for mindre enn tjue dollar med testing væske inkludert. Mens hver kit vil komme med sine egne spesifikke instruksjoner, er den generelle fremgangsmåten for å fylle tester med væske og forsiktig fjerne radiatorlokket eller kjølevæske reservoaret cap. Så mens bilen er litt varme deg klem pæren å suge i røyk som flyter over kjølevæske inn i testeren. Hvis det er eksos i kjølevæske din, vil den reagere med væske og snu den en annen farge slik at du vet at din toppakning har en lekkasje mellom forbrenningskammeret og en vann jakke.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64343.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer