Geo Tracker feiltenning Problemer

The Geo Tracker ble en lett-lastebil stil, liten SUV introdusert i 1988 som en 1989 modell. Selv Geo, en underavdeling av GM og skaperen av den berømte /beryktede Metro, ble mer kjent for å lage økonomi kompaktkameraer med små tre-sylindrede motorer enn lastebiler, sporing og dens 1.6L firesylindret motor beviste vanligvis pålitelig. Disse fire-pot powerplants har alderen ganske godt gjennom årene, men tiden har tatt sitt toll - spesielt på Tracker er tenning og det som skulle ha vært regelmessig service. Feiltenning Symptomer

Begrepet "feiltenning" er bred i omfang, og kan omfatte alt fra en foulet tennplugg til en sprukket topplokk. Den eneste samlende faktor i alle misfires er at en eller flere sylindere ikke fungerer som det skal, fører til strømbrudd, grov tomgang, ustabil RPM og dårlig drivstofføkonomi.
Elektrisk misfires

Elektrisk-relaterte misfires kan også føre til vanskelig å starte, og som regel bli verre med RPM. Hver komponent i det elektriske systemet er en kilde for misfires, men de vanligste kildene på Tracker er tennspolene og distributør cap. Tennspolene produsert for disse motorene var outsourcet til laveste bud, og er ikke av høyeste kvalitet, men er ganske enkelt og billig å erstatte.
Maintinence Relaterte

Siden Trackers ble markedsført mot de som hadde lite å bruke på en bil, mange lider av en mangel på vanlig vedlikehold. Hvis du har kjøpt en brukt, så oddsen er omtrent 70/30 at det fortsatt bruker lager 15 + år gammelt drivstoff filter, som trolig tett. En generell tune-up bør omfatte utskifting av luften, PCV (Positiv veivhusventilasjon), drivstoff og overføring væskefiltre. Tett drivstoff filtre er en av de vanligste kildene til feiltenning.
Maskinvarefeil

distributør cap er beryktet for "cross-firing", eller aktivere mange sylindere på gang. Tennplugger og tilhørende ledninger vil også avta over tid, og bør byttes ut. Trackere brukt gammeldagse bly-pellet katalysatorer, som er kjent for å bli tett og mislykkes over tid. Hvis disse enhetene tette, vil de hemme eksos flyt og kan føre til strømbrudd, dårlig drivstofføkonomi, grov tomgang og ustabil RPM ved høyere hastigheter.
Velge en mekaniker

Dessverre, eldre Trackers brukt OBD-I diagnostikk systemer, som ikke på langt nær så omfattende som dagens generasjon OBD-II-systemer. Eldre systemer vil sjelden gi noe nyttig informasjon til den moderne datamaskinen-avhengige diagnostician, så vurder å Tracker til en mekaniker som har spesialisert seg på eldre biler.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64336.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer