Sjekk Engine Lett Chevy Aveo

Den "Check Engine Light" i en Chevy Aveo lyser når en av utslipp komponenter på bilen din svikter. Når utslippet komponent svikter det sender et elektrisk signal vet som en "feilkode" til motorens datamaskin, som lagrer koden slik at den kan leses av en diagnostisk strekkodeleser. Ved siden av statusen for kjøretøy utslipp system, kan lese feilkoder fortelle deg mye om den generelle helsen til motoren din. Diagnostisk kode Skannere

å lese feilkoder lagret i motorens datamaskin trenger du en diagnostisk kode skanner. Code skannere kommer i to varianter, håndholdte enheter og kabler som fungerer sammen med programvare installert på en datamaskin. Enten vil arbeide for å lese feilkoder. Før du investerer i en kode skanner, sørg for at den er kompatibel med Chevy Aveo. Noen skannere er universelle, andre bare arbeide med bestemte fabrikater og modeller. I tillegg, hvis du ikke eier en kode skanner og ikke ønsker å kjøpe en, vil mange bildeler butikker lese og slette feilkoder gratis.
Lese en problemkode

å lese feilkoder lagret i motorens datamaskin, begynner ved å koble den diagnostiske kabelen til diagnostisk port plassert under bilens dash. Sett nøkkelen i tenningen og vri den til "run"-posisjon. Ikke start motoren. Skanneren vil ha en knapp merket "scan for feilkoder" eller noe lignende. Trykk på denne knappen. Vent til skanneren til slutt. Problemet koden vil vises i skannere displayet. Det vil bli uttrykt som en "P" etterfulgt av et firesifret tall.
Dekoding Trouble Codes

diagnosekode Skanneren vil gi deg bryet kode, men det vil ikke gi deg en forklaring på hva koden betyr. Noen diagnostisk kode skanner produserer tilbyr tjenester for å forklare kodene betyr. Hvis produsenten av skanneren ikke gjør det, er internett en stor ressurs for dekoding feilkoder. Nettsteder som OBD-codes.com lar deg søke etter spesifikk kode og vil tilby en forklaring. Du kan også bruke en søkemotor. Skriv Chevy Aveo året av kjøretøyet og problemer koden (P0123 for eksempel) inn i søkemotoren. Det vil utarbeide en liste over forum-innlegg som vil forklare koden og gi forslag til å avhjelpe situasjonen. Som en siste utvei kan du kontakte en Chevrolet forhandler. De skal kunne forklare hva koden betyr.
Fjerne en Trouble Code

Etter at du har lest og dekodet bryet kode, og deretter fast den aktuelle utslippene komponent, du må fjerne problemer med kode for å slå av check engine lys. Begynn ved å koble den diagnostiske koden skanneren til diagnostisk porten på Chevy Aveo. Vri tenningen til "run" posisjon og skanne motoren datamaskinen for feilkoder. Etter at skanningen er fullført. Se etter knappen som sier "klare alle koder" eller noe lignende. Trykk på knappen for å fjerne koden. Husk å fjerne kodene vil ikke løse det underliggende problemet som forårsaket check engine lys til å lyse. Hvis du fjerner bryet koden uten å fikse problemet, vil lyset tennes igjen om noen miles.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64263.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer