Hvordan å fortelle om din bil trenger en Tune Up

optimaliseringer på sen-modell biler er begrenset til tenning, inntak plenum og rengjøring av injektorer. Sparkplug begroing er en ting fra fortiden, som bare kan oppstå hvis det er en mekanisk feil. Tidlig-modell biler brukte en forgasser, som trengte å bli justert i løpet av en melodi. Hvis forgasseren er skitten eller maladjusted er inaktiv krets og blandingen berørt, forårsaker dårlig ytelse, grov tomgang, steiling og begroing av pluggene. Du trenger
Sparkplug socket /skralle
Spray flaske med vann
-ledningen remover tang
Common skrutrekker
¼-tommers skralle
Sett med ¼ ;-tommers stasjon støpsel
Sparkplug gap verktøyet
kode skanner
Timing lys
Vis flere instruksjoner
en

Sjekk kilometerstand siden siste melodi. Sjekk for tennplugg gapet øker hvert 30.000 miles. Som plugger slitasje, gapet øker, noe som fører til en svakere gnist og skaper mer varme i spolen. Det bidrar også til dårlig forbrenning.
2

Ta en tennplugg ut og sjekke gapet ved hjelp av en tennplugg gap sporvidde. Kontroller støpsel for karbon begroing, fastbrente oljeforekomster eller indikasjoner på en mager tilstand, som gjør pluggen hvit med blemmer på porselen. Se alltid i instruksjonsboken eller en tjeneste manual for riktig tennplugg gap for kjøretøyet som jobbet på. Hvis pluggen har svart sot på porselen, sjekk for en rik blanding. Hvis støpselet viser en fet, sprø utseende, sjekk kompresjon med en komprimering måle og sjekke ventil olje sel. Begge disse tilstanden kan føre til oljefyring.
3

Legg merke til instrumentpanelet. Hvis check engine lyset er på, trekker kodene med en kode skanner. De fleste sen-modellen biler har en feiltenning sensor. Når kodene er trukket, vil det være et kodesett som, når tolkes, vil staten som sylinder har opplevd en feiltenning. For eksempel vil koden staten "sylinder nummer 4, oppdaget feiltenning."
4

Lytt til eksos for en ujevn lyd eller uregelmessig "sette" type støy som indikerer en feiltenning.

5

Fest en timing lys ved å hekte pickup til hver plugg ledningen og den negative til god jord. Skinne i lyset på et flatt underlag med motoren i gang. Se etter en flimrende lys, noe som indikerer en dårlig tennplugg. Denne fremgangsmåten vil bare fungere på biler med tilgjengelige plugg ledninger.
6

Spray tennplugg ledninger med vann mens motoren er i gang. Se etter overslag til blokken når ledningene er våte. Skift ut eventuelle ledninger som viser overslag.
7

Drive bilen i første gir og hold gasspedalen stabil på 3000 rpm. Dette bare må gjøres i noen sekunder for å se etter en feiltenning. Motoren skal være veldig stødig uten glitches eller nøling. Hvis noen er funnet, er en melodi nødvendig.
8

Trekk hver av drivstoff injektor elektrisk tilkobling av en av gangen og se rpm slipp og effekten på motoren gå på tomgang. Installere kontakten og gå videre til neste injektoren. En drivstoff injektor kan føre til det samme feiltenning som en tennplugg. I de fleste tilfeller injektorer bare få skitne og må rengjøres.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64237.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer