Hvorfor skulle en bil riste når du bremser?

Vibrasjon er en ganske merkbar problem med bremsesystemet som du kan føle på bremsepedalen eller rattet hver gang du bremser. Mesteparten av tiden, kommer pulsering fra en ut-av-runde eller skjev bremseskiven. Dette er et alvorlig problem som kan føre til svikt i bremsesystemet og en farlig vei ulykken. Ikke overse problemet, inspisere systemet umiddelbart når overdreven risting oppstår. Betydning

rotorer er en del av bremseskiven montering og gir en friksjon overflate for bremseklossene, som gjør det mulig for bilen å bremse eller stoppe hjulene. Rotoren er vanligvis laget av støpejern, og på de fleste forhjulsdrevne modeller, er det separat fra hjulnavet.
Inspeksjon

Du kan sjekke for plate runout og fordreining ved hjelp av et par verktøy. Monter en ekstern caliper nær skiverotor å se etter plate runout, hvile spissen nær kanten av rotoren. Drei rotoren for hånd og lese skiven måling. Sammenlign dette nummeret mot spesifikasjonene på bilen din service manual. For å sjekke om platen warp eller tykkelse variant, kan du bruke et utvendig mikrometer å ta plate målinger på forskjellige steder rundt rotoren. Sammenligne disse tallene med spesifikasjonene på din service manualen.
Identifikasjon

bremse rotoren er et metall-plate montert på hjulet. Avhengig år og modell, kan enkelte biler har platen rotorer på forsiden eller både foran og bak hjulenhetene. Friksjonen vegger, på begge sider av rotoren, skal ligge nøyaktig parallelt med og i en spesifisert tykkelse. Slitasje og bremsesystemer problemer kan føre plate kjøre ut eller variasjoner i tykkelse rundt flere punkter på rotoren.
Forebygging /løsning
p Hvis en ut-av-runde eller forvridd bremseskiven er fortsatt innenfor produsentens spesifikasjoner, kan dens friksjon området skal bearbeides for å korrigere overflate ujevnheter. Men produsenter setter en grense på hvor mye materiale som kan fjernes fra en bremseskive, som gjør det nødvendig å erstatte i noen tilfeller.
Warning

Når en ut-av-runde eller skjev plate blir et alvorlig problem, kan hele kroppen av bilen vibrere hver gang du bremser når du kjører. Hvis platen er tynn nok, vil det hope for mye varme under drift og påvirke andre brems komponenter, som kan føre til bremsesystemet svikt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64222.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer