Auto Feilsøking: Steering Wheel Oscillation

Ratt svingning, eller shimmy som det er mer ofte kalles, er definert som den raske side-til-side bevegelse av rattet mens du kjører. Det er flere faktorer som kan føre til at dette skal skje. De to vanligste årsakene er vridd brems rotorer og separerte dekk, men det finnes andre også. Å vite hva årsaken til shimmy er tillater problemet å bli korrigert. Dekk Issues

Kanskje den vanligste årsaken til rattet svingninger er en defekt i ett eller flere av tires.To identifisere et dekk separasjon, heve hjulene på bakken og spinne dem en om gangen for hånd mens observere slitebanen. Hvis slitebanens fraskilles, vil en merkbar hopp i slite-banen bli synlig. Hvis dette er tilfelle, er den eneste reparere et nytt dekk. Flytte dekk til baksiden av kjøretøyet vil bare føre til en vibrasjon i den bakre som kan bli følt i setet mens driving.Troubleshooting balanseproblemer kan være litt vanskeligere, og krever en balanse maskin for å finne og rette opp. Ett sikkert tegn på en balanse problem er en shimmy som starter på et bestemt kjøretøy hastighet, og går bort over eller under den hastigheten.
Innretting problemer

En annen vanlig årsak av shimmy er en unøyaktig hjulet justering. Som caster vinkelen er økt positiv, det er en økning i retningsstabilitet og veien preg. For mye av en vinkel, men kan føre til selve hjulet til å miste kontakten med bakken etter en bump, og som den er i kontakt med bakken igjen, vil det ta og sprette. Dette kalles "washboarding," fordi det føles som om du kjører på et vaskebrett. Den eneste måten å finne dette som en årsak er ved å sjekke og korrigere eventuelle skjevheter på en justering maskin, men en vanlig klage er at bilen shimmies etter en bump i noen sekunder og deretter shimmy går unna.

Sjelden er ratt svingninger forårsaket av slitte deler, bortsett fra at de slitte deler kan føre til overdreven dekkslitasje og en separasjon. Slitte deler vil imidlertid forstørre effekten av pendling.

Brake System problemer

Warped bremseskiver kan føre til en shimmy også. Den avslørende tegn på en skjev brems rotor være årsaken er at shimmy skjer kun ved bremsing og gå bort så snart bremsene løsnes. Hvis dette er tilfelle, kan rotorene bli slått eller skiftes etter behov.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64209.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer