Hvordan gjenkjenne tegn på dårlig Sjokk på en Mercury Sable

The Mercury Sable ligner på Ford Taurus. Den mid-size sedan har MacPherson struts i alle fire hjørner, med unntak for stasjonsvogn-modellene, som har foran struts og bakre støtdempere for suspensjon komponenter. Den grunnleggende forskjell mellom sjokk og struts er at sjokket er en suspensjon komponent i seg selv, mens den avstiver sammenstillingen integrerer skruefjær og er direkte festet til knoke. Svake, slitte eller kompromittert sjokk og struts i stor grad kan redusere ytelsen og sikker håndtering av Mercury Sable. Du trenger
Car lift
Vis flere instruksjoner
en

prøvekjøre Sable for respons på ugunstige forhold.
2

Gjør en hard stopp (på en trygg vei eller parkeringsplass) å bestemme rebound respons av Sable. Hvis det nese-dykk overdrevet, kan dette være på grunn av svake foran struts.
3

Drei rattet frem og tilbake mens du kjører (på en trygg vei eller parkeringsplass) å overføre vekten av Sobel fra venstre til høyre side og tilbake igjen. Bestem rebound responsen fra side-til-side. Avgjøre om lyder er tydelig, for eksempel knirkende, clunking eller pep. Dette kan skyldes en strut eller støt på venstre eller høyre side være svakere enn den andre. Overdreven svai kan indikere svakheter både foran eller alle fire suspensjon hjørner.
4

Park Sobel på flat mark. Overfør vekten på bakre støtfanger og sprette bakhjulsopphenget aggressivt. Få suspensjonen rocking og slipp den. Overdreven sprett (noe over to rebound spretter) skulle tilsi svak eller kompromittert sjokk eller struts. Vær også oppmerksom på om knirkende, clunking eller knirkende lyder er tydelig. Dette kan være på grunn av svak støt eller struts sjakter, eller kompromitterte struts bærende plater. Gjenta dette trinnet for støtfangeren foran.
5

Løft Sable på en bil heis og visuelt inspisere overflaten og trå slitasje av dekkene. Gni hendene en vei over den flate av slitebanen og deretter den andre veien på enkelte dekk. Uttoning eller kopping av slitebanen er en klar indikasjon på overdreven sprett på at suspensjon komponent. Mens overdreven ujevn dekkslitasje kan ikke alltid være relatert til sjokk eller struts, kan det hjelpe å avgjøre om suspensjon komponenter eller justering er kompromittert.
6

Hev Sable opp høyt nok til å komme under bilen og visuelt inspisere struts og sjokk. Synlige tegn på svekket eller kompromittert sjokk og struts inkluderer fuktighet eller deigete-on skitt og grus fra veien direkte i skaftet av støt eller strut. Selv om dette ikke kan bestemme hvor mye gass som er igjen i sjokk eller strut, er det en klar indikasjon på at suspensjon komponent lekker og vil bare vare så lenge før de blir kompromittert.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64051.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer