Grunner for en sjekk motoren lys

The check engine lys på et kjøretøy er en indikasjon på at noe er galt med motoren, luftinntaket system, eksos, eller luft til drivstoff forholdet. En sjekk-engine lys bør ikke være en tid for å få panikk, men det bør absolutt være en tid til å følge nøye med på hvordan bilen fungerer. Identifikasjon

Nesten alle moderne biler har det som kalles en elektronisk kontroll modul, eller ECM. På grunn av utslipp-reglene for kontroll og ønske om best mulig drivstofføkonomi, er det flere sensorer som er plassert på ulike steder i motor og transmisjon til å overvåke motorens ytelse. Hvis noe i motoren ikke presterer opp til standard, indikerer ECM det er et problem ved å tenne opp check-engine lys.
Oxygen Sensor

En av de vanligste årsakene til check-engine lampen lyser er en feil oksygen sensor. En oksygen sensor er plassert mellom motor og katalysator, og dens oppgave er å sørge for at eksosen fra motoren indikerer effektiv forbrenning. Sensoren kan enten være å oppdage et annet problem som forårsaker en ubalanse i dette forholdet, eller selve sensoren kan være feil forårsaker check-engine lampen lyser. Din mekaniker kan fastslå det nøyaktige problemet.

Gass Damp

I nyere biler er det sensorer som kan fortelle når gasstanken er overfylt, og de kan utløse check-engine lys. Overfylling gasstanken er ansett som et problem fordi damp fra fordampet gass som har sølt på utsiden av gasskappe kan antennes av ting som sigaretter eller gnister.
Alvorlige problemer

I de fleste tilfeller en bil kan trygt bli drevet til et verksted for en diagnose hvis check-engine lyset kommer på. Imidlertid vil check-engine lys heller slå til rødt eller begynner å blinke hvis problemet i motoren er alvorlig. Hvis en mer alvorlig indikasjon er kombinert med en grov-kjører motor, så er det tilrådelig å trekke bilen over og ha det slept til et servicesenter, ellers kan du uopprettelig skade motoren
. Kontrollere The Problem

Når noe utløser en check-engine lys, vil ECM lagre denne informasjonen før det blir hentet av en kvalifisert mekaniker ved hjelp av en datamaskin diagnostisk enhet. At tjenesten er vanligvis ytes gratis av noen anerkjente mekaniker eller verksted, og hvis det er et forsøk på å belaste deg for å sjekke indikatorlampe, så er det rimelig å be om at tillegget for indikatorlys diagnose trekkes fra senere reparasjonsarbeid.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64015.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer