Hvordan sjekke støtdempere eller MacPherson Struts i en VW Jetta

En Volkswagen Jetta har støtdempere i bak og MacPherson foran, som er sammensatt av spiralfjærer pluss dempe støt. Støtdempere og struts er typer suspensjon utformet for å redusere virkningen av humper og gir en jevnere kjøring. Les videre for å fastslå om sjokk eller struts på din Volkswagen Jetta må byttes. Du trenger
Dynamometric teste maskinen
Helper
Vis flere instruksjoner
en

ta hensyn til hvordan bilen oppfører seg når du bruker bremsene, slå et hjørne eller akselerere. Oppmerksom på eventuelle vibrasjoner og hvordan bilen blir når du kjører på en våt overflate eller støter på sterk vind fra siden. Hvis ytelsen er dårlig i disse forholdene, kan suspensjon være et problem.
2

Bruk en dynamometric teste maskinen for å finne ut om suspensjon er symmetrisk, og for å finne suspensjonen er minimum dynamisk støtte kraft. Disse teste maskinene varierer så sørg for å konsultere instruksjonene som følger med maskinen du bruker.
3

Se på sjokk eller struts og se om du kan finne noen observerbare feil eller bekymringer . Kontroller festene for sjokk å se om de er ødelagt, svak eller korroderte. Se over støtdemper seg selv for å se om kroppen av den deformert på noen måte.
4

Sjekk toppen Mount montasje peiling for struts. Har noen flytte rattet mens du observere om det binder eller bevegelsen er grov.
5

Note om du kan se noe olje lekker. Også se på montering buskene for å se om de er sprukket eller deformert. Sjekk stempelkjeppene i sjokk. Hvis stempelet stenger er korrodert, er det på tide å erstatte sjokk siden korrosjon vil skade pakningene og forårsake olje å lekke.
6

Bounce bilen i fronten og merke noen bindende. I så fall kan det bety at det er en sving strut aksel, og struts trenger oppmerksomhet.
7

Lytt til noe støy når du bruker pausene eller akselerere, skrangling eller bumping lyder når du kjører. Finn ut om kilden til støy i front eller bak. Hvis du ikke er sikker, har noen tur i baksetet på bilen når du kjører og sammenligne notater.
8

Undersøk dekkene for små konkave bulker som begynner å utvikle seg, eller annen uregelmessig slitasje på dekkene. Dette er en indikasjon på at nye sjokk er sannsynligvis nødvendig på din Volkswagen Jetta.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/63866.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer