Hva er årsakene til Rough Idling i en Honda Civic?

Hondas praktisk Civic har vært kjent som en ganske pålitelig scoot-om siden 1973 og med god grunn. Honda vet at kundene ikke forvente å måtte stoppe hver 500 miles for å fikse noe, det er derfor de legger så mye arbeid i testing og tuning hver eneste komponent til point of failure. Men selv Hondas pålitelige motorer slites ut med alder, mens nyere og mer kompliserte bensininnsprøytning tilby så mye mer mulighet for svikt. Idle Air Control Valve

Som nesten alle andre drivstoff-injisert bilen på planeten, Hondas motorer bruker en elektronisk kontrollert tomgangsluftkontroll (IAC) ventil. Som navnet skulle tilsi, er denne ventilen eneste formål å måle luft ved lave turtall mens gassen kroppens primære ventilen er stengt. IAC tar plassen til de flaskehalser platene som brukes på eldre motorer med forgassere og de brukes på noen Honda drivstoff-injisert enheter. Hvis IAC feil, vil det enten kvele motoren eller tillate for mye luftstrøm, enten som vil føre til at bilen stall.
Tette Spjeldhus

Nærstående til IAC feil, oppstår et tett spjeldhus først og fremst i IAC passasjer. Kanalene som fôrer IAC ventilen og overflaten mot der den lukker en tendens til å akkumulere karbon, lakk og rusk, som vil kvele motoren i en stall. Effekten er progressiv, og kjennetegnes av en gradvis slippe tomgangsturtall og intermitterende steiling på tomgang.
Kjlevæsketemperatur sensor

En sjelden årsak til motoren kveles er kjølemiddeltemperaturen sensoren. Hvis kjølevæske temp sensor feil, vil bilen gå inn i "safe" modus og automatisk anta at det er overoppheting. Motoren vil injisere ekstra drivstoff, retard timing og stenge av IAC ventil, noe som kan resultere i blokkering. Et lavt kjølevæskenivå vil mislykkes i å fordype sensoren, så det kommer til å tro at motoren er kaldere enn det er. Datamaskinen injiserer mer drivstoff og lukker IAC når den tror motoren er kald, og du kan sikkert gjette hva som skjer.
Sviktende Oxygen Sensor

Hondas eldre biler var utstyrt med marginale oksygen (O2) sensorer, som blir et problem som bilen aldre. O2 sensoren leser avgasstemperaturbegrenseren, som forteller datamaskinen hva luft /drivstoff-forhold det er med å gjøre. Hvis O2 sensor feil, vil bilen gå inn i "safe"-modus, injisere mer drivstoff enn den trenger å forhindre at motoren knock. Overskytende brennstoff vil resultere i en stall, særlig når motoren er varm og tomgang. Forresten, vil dette og alle de ovennevnte årsaker utløse en check engine lys.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/63691.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer