Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Auto Glass Specs

Det er lett å glemme hvor viktig en bil er glass er til kjøretøyet. Tross alt, hvis den gjør jobben sin, du ser rett gjennom det. Men auto glass er produsert for struktur, sikkerhet og aerodynamiske formål. Automobile glass har endret seg gjennom årene, og de aktuelle materialene som brukes reflekterer dagens toppen av automotive engineering. Glass evolusjon

første frontruter var plater av glass, ikke ulikt den type glass funnet i hjemmet vinduer. På slutten av 1920-tallet ble imidlertid Ford-biler ved hjelp av en mindre farlig type glass som kalles laminert glass. Herdet glass debuterte i 1938 og er fortsatt ofte brukt for bakvindu og sidevindu (dør) applikasjoner. Nåværende auto glass produsenter gjør flere typer glass for moderne biler, inkludert hydrofobe glass og varme styrket laminert glass.
Fabrication

Auto glass består av fire hovedkomponenter : sand, dolomitt, soda og kalkstein. Rundt 70 prosent av auto glass er sand. Frontruter er laget ved hjelp av et laminat prosess som fester seg to glassplater til et lag av vinyl. Side og bakre vinduer er laget av herdet glass, som er glass som er varmet opp til mer enn 1000 grader og deretter raskt avkjølt.
Safety standarder

Alle moderne bil glass må møte spesifikasjonene av den amerikanske Glassutskifting Safety Standards Council og American National Standards Institute. Tester inkluderer front-effekt test, som sier at frontruten ikke skulle løsne fra bilen i løpet av en 30-kilometer per time krasjer, og taket knuse test, som tester holdbarheten av frontruten når £ 5000. eller 1 1/2 ganger vekten av kjøretøyet, avhengig av hva som er mindre, blir lagt på bilens tak.
brekking

Mange stater regulere bruken av vinduet film og missfarging produkter. For frontruter, forbyr de fleste stater mørkere vinduene under en fabrikk angitt mark på frontruten heter AS1. Noen stater er mer spesifikke, som Alabama åpner for seks inches av fargetoner, tillater Hawaii for 4 inches og West Virginia tillater fem inches. Forskrift også variere fra stat på mengden av synlig lys som må tillates å passere gjennom side-og bakvinduer. Noen stater, som Pennsylvania, mandat at 70 prosent av tilgjengelig lys passere gjennom brekking produktet. Andre stater, for eksempel Kentucky, er mer ettergivende, slik at 15 prosent av tilgjengelig lys. Sjekk regelverket med staten for å verifisere hva som er tillatt i staten.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/auto-glass-repair/59718.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair