Sophie Elise slår tilbake etter rasehets: – Et enormt sjokk

(Dagbladet): Blogger Sophie Elise Isachsen er i sjokk etter omfattende rasehets i kommentarfeltet til musikkvideoen til hennes nye låt «All Your Friends».

I kommentarfeltet til videoen på Youtube flommer det over av rasistiske kommentarer fordi Isachsen danser med en mørkhudet mann.

- Jeg blir ikke redd, men jeg blir trist fordi jeg ser at de som kommenterer ofte er voksne menn som refererer til sine barn. Det er forferdelig å tenke på at det er folk med sånne holdninger som er rollemodeller, sier Sophie Elise Isachsen til Dagbladet. Tidligere i dag tok hun til motmæle i et lengre innlegg på sin Facebook-konto.

Gråt av kommentarfeltet

Isachsen forteller at hun først ble klar over kommentarene i natt da hun fikk en tekstmelding fra en venninne.

- Hun er selv er mørk, og var med og jobbet med musikkvideoen. Hun sa at hun begynte å gråte av kommentarfeltet. Jeg blir lei meg fordi noe jeg har skapt blir en arena for hat når det skulle være en arena for kjærlighet, sier Isachsen.

Hun forteller at det hun ser i kommentarfeltet er et hat hun ikke var klar over eksisterte.

- Nå ser jeg at det absolutt eksisterer og at det skal veldig lite for at det kommer ut. Jeg har levd et skjermet liv i Nord- Norge hvor jeg aldri har følt på rasehat. Det er lett for meg å tro at det ikke finnes, men jeg fikk virkelig se det nå i dag, sier hun.

Isachsen understreker at planen uansett er å fortsette med å lage musikk.

- Det kommer nok til å føles skumlere nå, men jeg vil ikke bli hemmet av det.

Vurderer anmeldelse

Isachsen forteller at hun heller ikke tenkte over at hun valgte en mørk skuespiller i musikkvideoen.

- Jeg ville ha med en skuespiller med kroppskontroll og som ville være med på prosjektet. Han er fra Tromsø, sånn som meg, sier hun.

Også Bjørn Rogstad i Universal Music er rystet over kommentarfeltet til musikkvideoen.

- Vi hadde ikke trodd at en vakker video om kjærlighet mellom to mennesker skulle lokke jordas avskum opp fra avgrunnen. Vi er dypt rystet og sjokkerte. Dette er en vanskelig og etthundreprosent deprimerende situasjon. Skal vi stenge gørra ned og ikke gi de tjue idiotene mer oppmerksomhet enn de allerede har fått eller skal vi la dem steke i sola? Vi vurderer alle muligheter – også anmeldelse. Vi er i dialog med de rette instanser rundt dette, skriver han i en tekstmelding til Dagbladet.

Monday, August 7th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
October 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Recent Comments