(Dagbladet): Med et EM i Nederland som ruller videre med finalespill, bare avbrutt av baner som likner mer på svømmebasseng, raser debatten om kvinnefotball som aldri før.
Den tyske avisa Bild laget en sak i forkant av EM, hvor de kåret mesterskapets vakreste spillere. Her valgte de, nesten utelukkende, å bruke bikini-bilder som «bevis».
Mats Møller Dæhli har også uttalt seg om de hardtsatsende kvinnene, og tok via sin Instagram-konto, et oppgjør med machokulturen han selv har opplevd i sin tid som spiller i England.
The Gunners
Og det er nettopp England som er episenteret for nok et steg i riktig retning, hva likestilling angår.
I den engelske FA Women`s Super Leauge, toppserien for kvinner i England, finner vi ti lag. Samtlige klubber ender med enten« Women» eller «Ladies», bortsett fra én. Arsenal har nemlig valgt bort «Ladies», og står da igjen med navnet Arsenal.
Skifte av navn skjer i forbindelse med klubbens 30 års jubileum når det kommer til satsingen på kvinnefotball.
Kapteinen for klubben som har vunnet hele 43 trofeer, Alex Scott, skriver i et innlegg på klubbens hjemmeside at «de vil fortsette å være leder og pionerer både på og av banen».
Steg for steg
Klubben som har vært en av de mest suksessfulle og ledende når det kommer til kvinnefotball, fornekter seg ikke.
De ønsker nå å bygge videre på det, med å være det første laget som går under det samme navnet som sin mannlige motpart.
Derfor vil de styre unna referansen til kvinner i alle intervjuer og offisielle meldinger fra deres side. De vil heller forklare med bilder og video hvilket av de to Arsenal-lagene det er snakk om, forklarer de på sine hjemmeside.
Av formelle grunner vil laget få navnet Arsenal Women Football Club, men skal henvises til som Arsenal.
Den engelske modellen
Landslagskaptein Maren Mjelde ble etter godt spill hos Avaldsnes, klar for den engelske storklubben Chelsea, sist vinter.
Hun kunne fortelle at profesjonaliteten hos våre venner i vest, var noe helt annet enn på hjemmebane.
Dagbladet Pluss
- Jeg var veldig heldig som fikk være i Avaldsnes og var heltidsspiller der. Men ressursene er så mye større i Chelsea. Apparatet rundt damelaget har tolv heltidsansatte mot kanskje tre i en norsk klubb. Da får jeg fokusert mer på å bli bedre hver dag. Det er den største forskjellen, fortalte jenta fra Bergen i et intervju med Dagbladet i juni.
Hun kunne også fortelle at det bare for noen år tilbake var de færreste som visste at Chelsea hadde et kvinnelag, men at oppmerksomheten har tatt seg veldig opp.
Og hvem vet, kanskje får fotballen nok et løft med Arsenal sitt nyeste grep.