SKÅNE (sommer-Dagbladet):
Mossebylund i vind, skyer og litt sol. En rød traktor putrer ute på ett av de virkelig store jordene. Den gule åkeren duver. Fint. Tolv kilometer til Ystad, men nei. Vi går ikke i Kurt Wallanders fotspor, rasker heller først langs stranda i tre kilometer til Abbekås der det ikke skjer noe som helst. Sommerkiosken er stengt fordi det er meldt regn. Havnekroa er åpen, kanskje en boks Ramlösa med sitron, kanskje ikke. Det meldes om skyting i Malmö. Noen vil hyle, svenske tilstander, vi liker Sverige og Skåne for første gang frister til nok en tur.
Stillhet er pur luksus, men du merker at alderen har brutt seg løs fra hovedfeltet ettersom vi tidligere sørget for at det var minibar på hotellet, men nå er alle bostedene oppsatt med hjertestartere. Går tre kilometer tilbake fra Abbekås. Et bad frister ikke, vinden er sterk. Bølgene for store for en potensiell hjertestarter.
Bøker? Ja, men det ble ikke de bøkene som var påtenkt, men «Prikken over i-en og andre uttrykk. Bruk, bakgrunn og betydning» av Kjell Ivar Vannebo, professor emeritus ved Institutt for lingvistiske og nordiske studier ved Universitetet i Oslo. Vi trenger påfyll av opprinnelse til våre dagligdagse ord og uttrykk i ei samtid da vi går for lite på sjino og spiser for mye sjøtt.
Skal også lese Robert Walser, «Røveren». Er også i gang med en roman, som jeg gleder meg stort til, «Bergen ungdomsteater» signert Bruce, nei Pedro Carmona-Alvarez. Har også hatt glede av å tråle sideveis med «Rebeller i paradis. Den amerikanske beatlitteraturen, 1945 – 1965» av Sigmund Ro. Alt dette på en slags solseng fra København der vi så den meget givende fotoutstilling «Gadefotografi. 1917–2017 – en hyldest til hverdagen». Finner fram den gamle skrivemaskinen, banker videre på «Leilighetsdikt for hjemløse». Setningene flyter, bildene, beste som noensinne er nedtegnet i prosapoesi. Synd maskinen mangler fargebånd. Hverdagsfolk er best, husk det, døgenikter som har startet valgkampen i nymoralisme, glemsel og selfies.