LONDON (Dagbladet): Nordengelske Bradley-West, som tolker tjukkasbokormen Samwell Tarly, fikk sin første skuespillerjobb med «Game of Thrones». Han er smertefullt klar over at det er nest siste sesong som nå er dratt i gang.
Etter dette tar han nemlig ingenting for gitt.
- Det blir et veldig vanskelig skille, tilstår Bradley-West overfor Dagbladet i London.
- Jeg tipper det blir enklere for castmedlemmer som allerede befant seg på yrkesstigen, og hadde en viss erfaring, før serien begynte. Det hadde ikke jeg – jeg kom direkte fra dramaskolen, konstaterer han videre.
Mot alle odds
Enn så lenge setter Bradley-West pris på rolleutviklingen «Sam» har vært gjenstand for underveis. På tampen av forrige avsnitt inntok han omsider drømmebiblioteket sitt.
- Hele tilværelsen har han higet etter dette. Endelig plasker han rundt i kunnskapssjøen han føler seg hjemme i. Lenge så det umulig ut – han har havnet der mot alle odds. Og nå er han kry som en hane – med rette.
- Er det noe du kjenner deg igjen i?
- Jeg kjenner meg igjen karrieremessig. Da jeg var barn, hadde jeg alltid lyst til å opptre og underholde. Jeg så entertainere i sving på TV og tenkte: «Jeg vil få andre til å føle det de får meg til å føle.» Problemet var at jeg stammer fra arbeiderklassebakgrunn hvor folk simpelthen ikke holdt på med sånt. Så ja, visjonen var like luftig for meg som for Sam.
Ekstrem-humor
Fans og forståsegpåere i fleng leser «GoT» som en outsiderfortelling på de fleste plan. Bradley-West er kun delvis enig.
- Både romanene og showet skildrer ekstremiteter, argumenterer han.
- På fysisk front har vi en sentral fyr som er kortvokst (Tyrion, journ.anm.), mens en kvinne er 1,95 (Brienne), og Fjellet og Hunden er usedvanlig røslige. Ingenting er «middels» – og når du studerer skikkelsene under mikroskopet, skjønner du hvordan psyken deres affiseres av det kroppslige. Sam er også ekstrem – han har måttet gjennomgå mye på grunn av utseendet sitt. Intellektualiteten og humoren hans er forsvarsmekanismer.
Ikke kartlagt
- Hvordan er det å fortelle en historie du ikke vet hvordan ender?
- Det er sant – vi har ikke peiling. Vi vet strengt tatt ikke hvorvidt det er en historie om hvordan de gode vil seire, eller en moralsk mer tvilsom en om hvordan de onde tar rotta på dem. Alt vi kan gjøre, er å skape øyeblikk for øyeblikk, nøyaktig som i livet. Det er temmelig forfriskende, mener Bradley-West – som riktignok skulle hatt litt mer forutsigbarhet i sitt eget.
- Etter «Thrones» har jeg ikke det grann å falle tilbake på, smiler han i signaturskjegget.
- For noen av kollegene koker det ned til «nok et oppdrag». Eneste forandring er at de ikke er med lenger, liksom. Jeg, derimot, beveger meg ut i fullstendig ikke-kartlagt farvann.