Ti tips til et rimeligere bryllup

Da jeg giftet meg i fjor stod jeg hvit brud i en second hand brudekjole. Etter en intensiv nettjakt fant jeg drømmekjolen i Australia, til under halv pris på eBay. Det var med sommerfugler i magen jeg bekreftet kjøpet. Jeg hadde hørt skrekkhistorier om bruder som i god tro hadde bestilt brudekjoler på nett, og hadde mottatt noe helt annet enn de forventet. Gleden var derfor stor da jeg åpnet pakken og iførte meg det jeg med sikkerhet kunne si var min drømmekjole.

Det er mange måter å holde bryllupskostnadene nede på. Her er mine ti beste tips.

1: Bryllupsbudsjett

For å ha kontroll på kostnadene er det viktig å lage et bryllupsbudsjett. Det er viktig å gjøre grundig forarbeid, og sjekke hva ting faktisk koster, slik at budsjettet blir så realistisk som mulig og man unngår budsjettsprekk. Gjør dere dette har dere et godt utgangspunkt som dere kan styre valgene dere tar i forbindelse med bryllupet fremover.

2: Tid

Å begynne planleggingen tidlig er lurt. Stress og liten tid kan gjøre bryllupet unødvendig dyrt. Samtidig er det gjerne slik at de beste lokalene, cateringfirmaene, fotografene osv. blir fort fullbooket.

3: Lokale

Noe av det dyreste når du inviterer til bryllupsfest er leie av lokalet. Men her kan det være mye å spare, om du ikke har spesifikke ønsker om hvor du vil ha festen. Mange borettslag og idrettsforeninger leier ut lokaler billig, og med riktig styling kan selv de kjedeligste lokalene bli perfekt. Det er bare å være litt kreativ. Velg gjerne lokale der det er mulighet til å ta med drikke selv, da det er mye å spare på å kjøpe inn disse selv.

4: Kjole

Det kan også være mye å spare på å gifte seg i en brukt kjole, men det er viktig å ta sine forhåndsregler. Bestiller du en kjole på nett må du nemlig belage deg på at kjolen trenger noen tilpasninger. Hvor kostbart dette blir, avhenger av hvor mye kjolen må justeres. I tillegg kommer eventuelle import- og fraktutgifter, som fort kan fordyre kjolekjøpet betraktelig. Det er også viktig å gjøre grundige undersøkelser av den som selger kjolen. Les anmeldelser fra andre kunder og sjekk hvor gode tilbakemeldinger selger har fått på tidligere salg (om dette eksisterer). Jeg vil også anbefale deg å spørre selgeren om det du måtte lure på, og sjekk hvor lang tid det tar før hun svarer deg. Be gjerne også om flere bilder og kvittering for å sikre at den kjolen du kjøper er ekte vare.

5: Pynt selv

Å dekorere et bryllupslokale er noe de fleste kan greie på egenhånd. På Pinterest, for eksempel, er det mange gode tips til hvordan du kan dekorere og dekke når man inviterer til fest som du kan la deg inspirere av. Du kan også pynte bordet med loppisfunn, som vaser og lysestaker. Dette er ikke bare billigere, men også trendy og miljøvennlig. Blomster er en stor utgiftspost i bryllup, men gifter du deg på sommeren kan du rett og slett plukke blomster ute selv.

6: Mat

En annen stor budsjettpost er mat. Selv om de aller fleste ønsker å bestille mat, er det en mulighet å lage den selv med gode hjelpere på laget. Utform en enkel, men innbydende meny og sett venner som ikke er invitert i bryllupet i sving. Dette kan faktisk være en vinn-vinn-situasjon da de som lager maten og serverer kan få bli med på festen etter middagen. Kakene kan også være hjemmelaget. Mitt inntrykk er at bestemødre, tanter og venner gledelig stiller opp. Ønsker du å bestille mat er det verdt å merke seg at buffet gjerne er en billigere løsning. Da sparer du også utgifter til personale.

7: Alkohol

Alkoholholdig drikke er dyrt i Norge, og det er mye å spare på å kjøpe drikkevarene selv. Du kan redusere budsjettet ytterligere ved å kjøpe inn drikken i et annet land. Jeg har for eksempel hørt om flere som tar hyppige turer til Sverige, i tiden før bryllupet, for å hamstre drikke.

8: Tidspunkt

Andre måter å spare penger på er å styre unna bryllup i høysesong. Dette gjelder både om man gifter seg i Norge og i utlandet. Alt er gjerne dyrere i høysesongen.

9: Dra utenlands

Selv om det totalt sett ikke nødvendigvis er billigere å gifte seg i utlandet er det gjerne slik at du får mer for pengene. Gifter du deg i utlandet kan du også slå to fluer i en smekk og tilbringe bryllupsreisen på stedet der du gifter deg og dermed spare penger på dette.

10: Fotograf

Fotograf er en annen post som spiser mye av budsjettet. Jeg vil imidlertid anbefale deg å tenke godt gjennom før du kutter denne budsjettposten. Mange som gifter seg sier at den store dagen går så fort, og det å ha gode minner fra begivenheten er viktig. Det betyr ikke at du må velge den dyreste fotografen, og det er også mange fotostudenter som tar gode bilder og som gjerne er billigere enn de proffe bryllupsfotografene.

Tuesday, March 21st, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
November 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Recent Comments