Sundby brakk staven på vei ut fra start, Northug videre

OTEPÄÄ (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby var uheldig og brakk staven ut fra start i sprintprologen i estiske Otepää i morgentimene i dag.

Sundby, som skulle ha en gjennomkjøring før morgendagens klassiske femtenkilometer, forsvant rett ut av løypa etter stavbrekket, tydelig irritert over uflaksen.

- Det var litt dumt det, sier sprinttrener Arild Monsen til Dagbladet om uhellet, men ellers kunne Monsen konstatere at alle de andre gikk greit videre til kvartfinalene.

Johannes Høsflot Klæbo vant prologen foran Federico Pellegrino og frankse Lucas Chavanat.

Finn Hågen Krogh ble nummer åtte, Sindre Bjørnestad Skar nummer ni, Håvard Solås Taugbøl nummer 12, Eirik Brandsdal nummer 13 og Petter Northug nummer 15.

Taugbøl er VM-reserve på sprinten i Lahti. VM-sprinten går allerede torsdag, og Petter Northug har friplass som tittelforsvarer.

Northug, som ikke har vært i form hele sesongen, forsøker desperat å finne VM-form før mesterskapet starter. Derfor er denne generalprøven viktig for å vise både seg selv og omverdenen at han har noe å fare med i Lahti.

Prologtida til Northug var over seks sekunder dårligere enn Klæbos, men det teller ingenting når kvartfinalene begynner klokka 11 norsk tid.

I VM skal Klæbo, Skar, Krogh og Iversen gå VM-sprinten sammen med Northug.

VM-kampen

På damesiden pågår det en formidabel kamp om den siste VM-plassen på sprinten i VM.

Marit Bjørgen er tittelforsvarer i VM og har friplass, og både Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng er sikre på å få gå.

Men Norge har én plass til på skøytesprinten i Lahti, og den plassen deles ut etter dagens renn.

Der ligger Kathrine Harsem best an etter sesongens resultater, men landslagsledelsen åpnet under NM på Lygna for at den som gikk fryktelig fort i Otepää skulle få gå i Lahti også.

Dermed åpnet landslagstrener døra for Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Mari Eide også.

I morgentimene i dag gikk alle videre fra prologen.

Kvartfinalene begynner klokka 11 norsk tid.

Dagbladet oppdaterer saken.

Saturday, February 18th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
September 2024
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Recent Comments