Nord universitet forsøkt hacket

Under framleggelsen av Politiets sikkerhetstjenestes (PST) i forrige uke kom det fram at flere offentlige etater, deriblant en høyskole er forsøkt hacket av det som kan være russiske myndigheter.

Rektor Bjørn Olsen ved Nord universitet bekrefter overfor nettavisen Khrono at de var mål for hackingen.

- Det var hos oss. En konto i domenet til den gamle Høgskolen i Bodø ble forsøkt hacket, sier han.

Etter at Høgskolen i Bodø ble til Universitetet i Nordland (UiN) 2011 har det gamle domenet ikke vært i bruk. UiN ble senere til Nord universitet.

- Heldigvis representerte denne eposten ingen reell risiko ettersom den ble sendt til det gamle domenet, men det er leit at vi ble forsøkt utsatt for dette likevel, sier rektor Olsen.

Russisk hacker-gruppe

Torsdag i forrige uke ble det kjent at russiske hackere har angrepet e-posten til postmottaket til Arbeiderpartiets stortingsgruppe.

Seniorrådgiver Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) bekreftet dagen etter at den samme hacker-gruppa i år har angrepet e-postene til enkeltpersoner ansatt i utenriksdepartementet (UD), Forsvaret, Statens Strålevern, en høyskole og hos PST.

- PST ble tidligere i år varslet av en samarbeidende tjeneste i utlandet om et målrettet angrep mot ni norske e-postkontier. På fagspråket omtales det som «spear-phishing», sa Bernsen.

- En rekke angrep

Aktøren som PST peker ut som ansvarlig for det fiendtlige angrepet er den russiske hacker-gruppa APT29.

- Denne hacker-gruppa har gjennomført en rekke angrep mot vestlige mål de siste åra. APT29 knyttes til russiske myndigheter, sier Bernsen.

Han opplyste samtidig at det ikke var grunn til å tro at hackerne har fått tilgang til sensitiv informasjon.

Det er første gang norske myndigheter og PST bekrefter at en hacker-gruppe direkte knyttet til russiske myndigheter står bak dataangrep i Norge.

Monday, February 6th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
October 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Recent Comments