(Dagbladet): Tjue timer etter at en stål- og betongkonstruksjon raste sammen ved et kullkraftverk i det østlige Kina, leter store letemannskaper med hunder fortsatt etter overlevende i ruinene.
40 arbeidere er bekreftet omkommet, fem er skadd, mens det fortsatt er ukjent hvor mange som ligger under den sammenraste konstruksjonen, melder engelsksprÃ¥klige kinesiske medier – de fleste med det statlige nyhetsbyrÃ¥et Xinhua som kilde.
Det var ved 22-tiden lokal tid onsdag at plattformen til et kjøletårn under oppføring ved et kullkraftverk knakk sammen i byen Fengcheng i Jianxi-provinsen.
Uansett hva dødstallene ender opp i, er dette en av de største enkeltulykkene i arbeidslivet i Kina under den industrielle boomen de siste årene.
Eksplosjon – 173 drepte
Ulykken som har krevd flest dødsofre, skjedde i den nordlige havnebyen Tianjun i september 2015.
Da ble 173 mennesker drept i to eksplosjoner i en lagerbygning til en kjemisk bedrift. Store naboområder ble ødelagt, og etterforskningen har vist at feil lagring av kjemikaliene var årsak til eksplosjonen.
Etter den ulykken har kinesiske myndigheter intensivert sikkerhetsarbeidet i bygg og anlegg og ved fabrikkanlegg.
Bildelfabrikk
Arbeidsulykken som har tatt nest flest liv, skjedde på en fabrikk for bildeler i Kunshan i det østlige Kina i august 2014, viser en oversikt som BBC har samlet.
Gasser og støv utløste en eksplosjon som tok livet av minst 75 arbeidere. Minst 180 ble skadd.
I november 2013 ble 62 mennesker drept i en eksplosjon da en oljeledning sprakk lekk i Qingdao i Shandong-provinsen.
Ellers gruveulykker gjengangere på ulykkesstatistikken i kinesisk arbeidsliv.
En av de siste store gruveulykkene skjedde i en naturgips-gruve i Pingyi i Shandong-provinsen like før jul i fjor. 17 gruvearbeidere ble sperret inne, og de fleste omkom.
Kritikken mot sikkerheten i gruva førte til at styreformannen i gruveselskapet tok sitt eget liv to dager etter ulykken.