(Dagbladet): Emneknaggen #Michelle2020 trender på sosiale medier. Ifølge BBC har flere hundre tusen amerikanere brukt Twitter for å oppfordre Michelle Obama til å utfordre Donald Trump i presidentvalget om fire år.
Førstedamen var en viktig støttespiller for Hillary Clinton i valgkampen, og fikk passet påskrevet med «rockestjerne»-status av mange politiske kommentatorer. Spesielt blant unge velgere er Michelle Obama populær.
Michelle Obama ble kalt Hillary Clintons ikke-så-veldig-hemmelige våpen og var en av få maktpersoner Donald Trump nærmest ikke våget å slå tilbake mot i valgkampen.
Kjempemåling
I en fersk Gallup-måling, slår fru Obama knockouyt på både ektemannen Barack og Donald Trump når det gjelder popularitet hos det amerikanske folk. 64 prosent av de spurte sier de liker Michelle Obama, mens president Obama og blivende president Trump støttes av henholdvis 54 og 33 prosent av de spurte.
Også på Twitter det mange som ønsker å se Michelle Obama bli USAs første kvinnelige president.
- Den eneste fremtidige kandidaten som kan redde landets økonomi er Michelle Obama, tvitrer én.
- Bare PRØV å fortelle meg at hun ikke er det beste som har skjedd Det hvite hus. Kommer til å savne henne så mye, skriver en annen.
Fru Obama har tidligere blitt spurt om hun ser for seg en politisk karriere på egne ben, men har da vært meget avvisende, skriver CBS.
Mangler velgere
Statsviter Torbjørn Lindstrøm Knutsen har tidligere fortalt Dagbladet at det likevel neppe finnes velgergrupper som per i dag er store nok til å sikre Michelle Obama fire nye år i Det hvite hus.
- Michelle Obama er veldig populær. Jeg har hørt at hun er mer populær enn Hillary Clinton. En av grunnene er at hun ikke fremstår som en politiker. Jeg går ut ifra at det er demokrater som vil at hun skal stille om fire år. Da har de ikke forstått budskapet. De har ikke trukket lærdommen av årets valg. Budskapet er at Trump klarte å appellere til en stor gruppe hvite velgere i Midtvesten og i nordstatene som absolutt ikke vil ha kvinner eller noen lovgivning om representasjon av minoriteter i politikk og arbeidsliv. Jeg sier ikke de er rasister, men de ønsker ikke en lovgivning som går over deres mulighet til å få jobb, sier NTNU-professoren. .