- Har de fått med seg hva han har sagt?


Morrissey har sjelden vært redd for å si det han har på hjertet. I 2011, bare dager etter angrepene i Oslo og på Utøya, ytret han seg om terrorangrepene.

- Vi lever alle i en morderisk verden, som hendelsene i Norge har vist. Likevel er dette ingenting sammenlignet med hva som skjer på McDonald’s og «Kentucky Fried Shit» hver dag, sa han bare dager etter terrorangrepene i juli 2011.

Dagen etter kom imidlertid artisten med en skriftlig uttalelse der han understreket at han anså drapene for å være «grusomme».

Thatcher og kongefamilien

Det er godt kjent at han aldri var Margaret Thatchers største tilhenger.

Bare dager etter at Storbritannias tidligere statsminister døde i vår, publiserte han ifølge The Guardian en lang uttalelse der han blant annet hevdet at hun ikke brydde seg om noen, og at hun var Storbritannias mest foraktede politiker.

Han er heller ingen fan av det britiske kongehuset. Ifølge Rolling Stone brukte bandet hans t-skjorter med påskriften «We Hate William and Kate» på scena.

Kate Middleton og prins Charles

Morrissey mente også at hertuginne Kate av Cambridge burde ta sin del av ansvaret for at en sykepleier som ble lurt til å gi ut informasjon om hertuginnens sykehusbesøk i ettertid ble funnet død.

- Ingen har plassert noe skyld på Kate Middleton, som var på sykehuset helt uten grunn så vidt jeg kan se. Hun føler ingen skam rundt denne kvinnens død. Den britiske kongefamiliens arroganse er svimlende, sa han ifølge Rolling Stone.

Etter at en student avfyrte to blanke skudd mot båten prins Charles satt i under et Kambodsja-besøk i 1994, skal Morrissey ifølge nettstedet Hollywood ha sagt at han «ønsket at prins Charles hadde blitt skutt» fordi «det ville ha gjort verden til et mer interessant sted».

Kina og Bob Geldof

Musikerkollega Bob Geldof er også blant de mange som har fått smake Morrisseys vrede:

- Bob Geldof er en kvalmende karakter. Band Aid er populærmusikkhistoriens mest selvrettferdige plattform noensinne, har han uttalt ifølge Rolling Stone.

Morrissey er en kjent dyrerettighetforkjemper og vegetarianer. I 2010, da han diskuterte dyremishandling med The Guardian, sa han følgende:

- Det er vanskelig å ikke tenke på det kinesiske folket som en underart.

Wednesday, November 27th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
October 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Recent Comments