Brast i gråt over skjebnen til Martines venninne


(Dagbladet): Odd Petter Magnussen og hans støttespillere fortsetter kampen for at mannen som er etterlyst for voldtekt og drap på datteren Martine i London for mer enn sju år siden skal bli utlevert fra hjemlandet Jemen og få straffen for det han har gjort.

Under en følelsesladd markering på St. Hanshaugen i Oslo i kveld, «A Voice for Justice: en stemme for rettferdighet», falt en svært beveget Odd Petter Magnussen i gråt da han fortalte hvordan det har gått med en av venninnene som datteren Martine delte leilighet med i London.

Venninnen var så preget av det som hadde skjedd at hun seinere tok sitt eget liv med Martines skjebne som medvirkende årsak.

Dagbladet har vært i kontakt med jentas familie, som samtykker i omtalen.

Ris og ros

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik, som har støttet Magnussen og Martine-stiftelsen i arbeidet for at den ettersøkte Farouk Abdulhak skal bli pågrepet, var konferansier på den to timer lange markeringen der blant andre artistene Elisabeth Andreassen, Elisabeth Carew og Thomas Seeberg deltok – i tillegg til en representant for den britiske ambassaden i Norge.

Magnussen kunne ikke få fullrost den innsatsen som britisk politi og britiske myndigheter har lagt ned for å få forsøke å få utlevert drapssiktede til Storbritannia og til en rettssak der.

Men fortsatt har han svært lite rosende å si om den hjelpen han og støttespillerne har fått fra norske myndigheter i bestrebelsene på at drapssaken skal få et rettferdig ettermæle i rettsvesenet.

- Denne saken dreier seg ikke bare om Martine, men om alle som risikerer å komme ut i alvorlige situasjoner ute i verden, og som blir overlatt til et globalt rettssystem som har store hull og mangler. Vi kan ikke fortsette å ha det på den måten i en globalisert verden. Norge har jo omtrent bare utleveringsavtale med de nordiske landene, sier Martines far.

Innflytelsesrik

Også Kjell Magne Bondevik støttet Magnussen i beskrivelsene av behovet for et strammere globalt rettsvern.

Ifølge Magnussen hadde Farouk Abdulhak tre ulike pass da han kom seg ut fra Storbritannia før grensene ble stengt; fra Syria, Egypt og USA.

Hans far er en innflytelsesrik forretningsmann i Jemen, med jemenittisk pass. Ifølge Magnussen var det faren som sørget for at sønnen også fikk pass fra Jemen slik at han kunne være trygg der.

- Internasjonal omtale av denne saken har vakt oppsikt, blant annet en sak i det amerikanske tidsskriftet Newsweek om farens sterke forretningsmessige tilknytning til Coca Cola. Da var vi nær en løsning på saken. Vi gir oss ikke nå heller, avrundet Magnussen.

Sju år siden

Studenten Martine Vik Magnussen fra Nesøya i Asker ble 14. mars 2008 funnet voldtatt og drept i London. Den 23 år gamle kvinnen lå i en kjeller i en bygård der den jemenittiske rikmannssønnen Farouk Abdulhak hadde leilighet.

Det tok ikke lang tid før mistanken falt på den gang 21-årige Abdulhak.

Men innen han ble etterlyst, hadde han dratt til Jemen i farens privatfly. Der har han de siste sju åra levd et luksusliv i frihet fordi Storbritannia ikke har noen utleveringsavtale med Jemen.

Så raskt han blir pågrepet utenfor Jemen, blir han utlevert til Storbritannia.

Thursday, June 18th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2024
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Recent Comments