Marit røk ut: Alle er livredde for at jeg skal utsette dem for noe «Mesternes Mester»-aktig

(Dagbladet): – Jeg er misfornøyd med hvordan jeg gikk ut. Jeg skulle ta en rask og smart vending, men så virket det som om det var litt helling der jeg stod. Men det var helt greit å ryke ut for en bedre utfordrer, sier Marit Mikkelsplass (49) til Dagbladet.

I kveldens episode av «Mesternes Mester» røk hun ut etter en nattduell mot Harald Martin Brattbakk.

De to skulle kaste kuler fylt med vann over en høy vegg, og forsøke å ta dem imot uten at de gikk i bakken og knuste. Mikkelsplass tapte til slutt konkurransen etter å ha kastet ei kule rett opp i lufta, uten å få den over veggen til Brattbakk.

- Ballen var så uberegnelig, det var fort gjort å kaste utenfor streken, sier hun.

50-årslag i kveld

Når Dagbladet snakker med henne, har episoden ennå ikke blitt sendt på tv, og hun må nærmest hviske inn i røret.

- Jeg kan ikke snakke så høyt, for familien min vet ikke at jeg ryker ut på lørdag, sier hun.

De siste lørdagene har både hun og mannen og de to barna på 11 og 14 benket seg foran skjermen. Også mannen Pål Gunnar Mikkelsplass (53) har vært deltaker i årets sesong, men røk ut før henne. Men om de skulle se programmet i dag, var usikkert da vi snakket med Mikkelsplass. I morgen fyller hun 50 år, og i kveld er det fest.

- Alle er livredde for at jeg skal utsette dem for noe «Mesternes Mester»-aktig, ler hun.

- Vi skal være på en fjellstue, og det blir koldtbord, kaker og dans. Og litt konkurranser, legger hun til, og innrømmer at hun er glad i å vinne.

Kostet litt

Men at hun skulle komme så langt som hun har gjort i «Mesternes Mester», hadde hun ikke trodd.

- Jeg er stolt og fornøyd med det jeg har fått til. Jeg synes jeg har vært overraskende god i de statiske øvelsene. Jeg har aldri trivdes med det, men det viste seg at bare jeg fikk stå stille og være sta, så gikk det.

Hun syntes det var gøy å konkurrere igjen, 16 år etter at hun la opp som skiløper.

- Jeg er ikke lenger så vant til å måtte vri ut av meg alle kreftene jeg har. Det kosta litt å finne fram igjen det. Og å manne meg opp til å få nok tro på meg selv igjen til at jeg kunne vinne konkurranser. Det har vært gøy å kjenne på det igjen, men også slitsomt.

- Hva vil du huske best fra «Mesternes Mester»?

- Å bli kjent med konkurranseinstinktet mitt igjen. Og hvor fort vi ble kjent med hverandre, alle sammen. Det er et innmari morsomt konsept, og det har vært veldig gøy å være med.

Ennå har ingen kvinne vunnet «Mesternes Mester», og nå er Mette Solli den eneste kvinnelige deltakeren igjen i årets sesong.

- Med en gang det handler om kraft, hurtighet og spenst, har kvinnene liten sjans. Når det gjelder å tåle smerte, er vi ganske gode. Men det er ikke så mange langvarige kondisøvelser her, det har vært mange øvelser der det har vært en fordel å være sterk og spenstig. Jeg tror kanskje vi må innse at vi er litt svakere enn gutta. Men det er rart hvis det ikke skulle kunne skje, sier hun om utsiktene til en kvinnelig vinner.

Saturday, February 21st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
September 2024
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Recent Comments