Transkjønnet Navy SEAL til Trump etter transforbudet: – La oss møtes ansikt til ansikt

(Dagbladet): Hun var medlem av verdens kanskje best trente, og mest kjente, elitesoldatgruppe, Navy SEAL.

Nå har transpersonen Kristin Beck en beskjed til USAs president Donald Trump, etter at sistnevnte i dag sa han vil nekte transpersoner å tjenestegjøre i det amerikanske forsvaret.

- La oss møtes ansikt til ansikt, og så kan du fortelle meg at jeg ikke er verdig.

Nettavisa Business Insider har intervjuet Beck. Hun var fram til 2011 en del av det amerikanske forsvarets fryktede spesialstyrke Navy SEAL. Mens hun var elitesoldat var hun en del av SEAL team 6, en spesialtrent anti-terrorgruppe.

Det var for eksempel en gruppe fra SEAL team 6 som drepte al-Qaida-lederen Osama bin Laden 2. mai 2011 i Abbottabad i Pakistan.

- At du er transseksuell betyr ingenting, sier hun til nettavisa.

Påvirker tusenvis

Transpersoner har fått lov til å tjenestegjøre i det amerikanske forsvaret siden i fjor. Da ble forbudet fjernet av daværende forsvarsminister Ash Carter, skriver The Guardian.

Forsvarsdepartementet vil ikke gå ut med noen oversikt over hvor mange transpersoner forbudet rammer. Men en undersøkelser fra RAND viser at det er mellom 2500 og 7000 transpersoner i aktiv tjeneste. Det er ytterligere 1500 til 4000 i reservestyrkene.

- Å være transkjønnet påvirker ingen andre, sier Beck, som tjenestegjorde som elitesoldat i 20 år.

I løpet av den tida var hun utstasjonert 13 ganger, deriblant i Bosnia, Irak og Afghanistan, ifølge Business Insider. Hun har også skrevet boka «Warrior Princess: A U.S. Navy SEAL’s Journey to Coming out Transgender».

Hun har fått tildelt en krigsmedalje for mot, og en krigsmedalje for å ha blitt såret i kamp. Hun forlot militæret i 2011. I 2013 kom hun ut som transkjønnet.

- Bryr seg mer om fly

I sine Twitter-meldinger, som annonserte transnekten, begrunnet Trump forbudet med at kostnadene knyttet til transkjønnede var for store.

Per i dag har forsvaret registrert rundt 250 personer som er i ferd med å gjennomføre prosessen til sitt nye kjønn, eller som er blitt godkjent for kjønnsskifte, opplyser militære tjenestemenn.

Den begrunnelsen kjøper ikke Beck.

- Det er snakk om 0,00001 prosent av forsvarsbudsjettet. De bryr seg mer om fly eller en tanks enn om mennesker, sier den tidligere elitesoldaten.

Trump begrunnet også forbudet med at transkjønnede personer som tjenestegjør kan virke forstyrrende, formodentlig for de andre. Ei heller den begrunnelsen kjøper Beck.

- En veldig profesjonell enhet med godt lederskap ville ikke hatt noe problem med dette. Dette er et spørsmål om lederskap, ikke om transkjønnede, sier hun.

McCain kritisk

Og hun får støtte av den republikanske nestoren John McCain, senatoren som leder forsvarskomiteen i Senatet. Han er selv krigsveteran, og var krigsfange under Vietnam-krigen.

- Enhver amerikaner som ønsker å tjeneste sitt land, og møter kravene, bør ha mulighet til å gjøre det – og bør behandles som patriotene de er, sier han i en uttalelse.

Han kritiserer Trump for å annonsere det som er en avgjørende kursendring for det amerikanske forsvaret, i en rekke Twitter-meldinger. Han mener presidenten ved å bruke Twitter som medium, skaper mye usikkerhet omkring hva han egentlig mener.

- Dette er nok et eksempel på hvorfor store politiske saker ikke bør annonseres på Twitter.

Wednesday, July 26th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2024
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Recent Comments