Skiforbundet betaler for Johaug. – Vi skulle selvsagt gjerne brukt penger på noe annet

(Dagbladet): Langrennskomiteen i Norges Skiforbund betaler Therese Johaugs utgifter i ankesaken som venter i Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne.

Men hvor kommer pengene fra?

- Pengene hentes fra overskudd i totalbudsjettet, sier Torbjørn Skogstad, leder i Langrennskomiteen, til Dagbladet.

Utgiftene på rundt 700 000 kroner fra oktober til dommen kom i februar, ble også dekket av langrennsavdelingen i skiforbundet. Nå venter en ny runde i CAS, etter at Det internasjonale skiforbundet (FIS) anket dommen fra Domsutvalget i Norges Idrettsforbund.

Overskudd

Langrennsavdelingen har vært inne i et år med flere ekstrakostnader der både Martin Johnsrud Sundbys astmasak, Granskningsutvalget som så på medisinbruk i norsk langrenn, og Johaug-saken har bidratt til uforutsette utgifter.

Men skiforbundet unngår røde tall. Etter det Dagbladet erfarer har langrennsgruppa i skiforbundet et budsjett på rundt 80 millioner kroner for 2017. Og overskudd brukes til å dekke de omtalte sakene. Etter det Dagbladet erfarer har Langrennsutvalget i Norges Skiforbund en egenkapital på rundt 7,5 millioner, men overskuddet til langrennsgruppa er så stor at de ikke har behøvd å bruke disse pengene – foreløpig.

At skiforbundet dekker løpernes kostnader i rettssystemene, går ikke på bekostning av andre aktører i Ski-Norge, ifølge Skogstad.

- Vi har opparbeidet oss egenkapital dersom uforutsette ting dukker opp, og bidragene til Therese Johaug går ikke på bekostning av andre øremerkede midler, sier Skogstad til Dagbladet.

Ansvar

Skogstad forteller videre:

- Vi skulle selvsagt gjerne brukt penger på noe annet enn disse uheldige sakene. Vi føler derimot at vi har et ekstraordinært ansvar, sier Skogstad.

  • Johnsrud Sundby-saken kostet rundt tre millioner kroner, der rundt én million var pengepremier som skiforbundet dekket etter tapet.
  • Granskningsutvalget i astmasaken kostet rundt 1,2 millioner, etter det Dagbladet erfarer.
  • Johaug-saken har kostet 700 000 kroner – og denne summen vil bli betydelig høyere etter en ny runde i CAS.

Langrennslederen forteller:

- Vi kjenner ikke til det endelig beløpet i Johaug-saken. Vi tror behandlingen i CAS er enklere for Johaug enn for Sundby ettersom partene er enige om historien. Det kan være ressurssparende, sier Skogstad.

- Ikke forberedt

Martin Johnsrud Sundby føler med Therese Johaug, hvis sak skal opp i CAS-domstolen. Da Sundby i dag møtte pressen i Holmenkollen før morgendagens femmil, delte han sine erfaringer fra da han var oppe i CAS.

- Jeg var ikke forberedt på å bli håndtert på den måten. Du sitter der og føler du har begått et drap, svarer Sundby på Dagbladets spørsmål.

- Ble du påvirket av stemningen var så fiendtlig?

- Jeg hadde det vondt i de dagene jeg var der. Det hadde jeg, forteller 32-åringen fra Røa.

PS: I morgen er det femmil i Holmenkollen. Kvinnenes tremil går søndag.

Friday, March 10th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
November 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Recent Comments