New England med historisk comeback

(Dagbladet): Fakta 1: Ingen lag har noen gang kommet tilbake i Super Bowl etter å ha ligget under med mer enn ti.

Fakta 2: Tom Brady (39) har aldri hentet inn en ledelse på mer enn 24 poeng i sin lange karriere.

Fakta 3: Det har aldri blitt overtid i en Super Bowl.

Under nattens Super Bowl ryker alle tre rekordene. New England Patriots henter inn Atlanta Falcons ledelse, og gjør 28 – 3 til 28 – 28. Det betyr overtid.

Historien må skrives om.

- Helt sinnsykt

Patriots og Brady leverer smått utrolige 25 poeng i kampen 13 siste minutter for å spise opp Falcons forsprang.

- Det er helt sinnsykt. Det skriver så mange rekorder at det er vanskelig å holde oversikt, sier Viasat 4-kommentator Daniel Høglund fra Super Bowl-studio.

Patriots vinner myntkastet og får begynne med ballen i overtiden. Dersom Patriots scorer en touchdown nå, så er kampen over og Brady sikrer seg sin femte Super Bowl-tittel, noe som også er rekord.

- Det er en historisk natt. Vi har vært vitne til et av de største comebackene gjennom historien uansett idrett, fortsetter Høglund når kampen er over.

Panelet i Viasat 4 sitt studio kaller årets finale for «tidenes Super Bowl» og gir, ikke uventet, utrolige Tom Brady en stor del av æren.

Første og andre periode

Brady var selv direkte skyld i Falcons tredje touchdown da hans pansning ble snappet opp av Falcons’ Robert Alfrod og løpt helt inn til touchdown.

Devonta Freeman ga Atalanta Falcons kampens første touchdown, før Falcons’ Ryan doblet ledelsen kort tid etter.

Eksperterne har poengtert at dersom underdog Falcons skal ta sin første Super Bowl-triumf mot storlaget Patriots, så måtte sørstatslaget legge konstant press på 39-år gamle Brady. Det har Falcons gjort på en meget god måte, og Brady har ikke lykkes med å styre spillet med sin gylne pasningsarm.

Tredje periode

Et ungt og hurtig Falcons-lag fortsetter å dominere i andre omgang. Etter syv minutters spill etter pausen er stillinga 28 – 3 til Falcons, som altså har levert enda en touchdown mot et lamslått Patriots-lag.

Fjerde periode

Patriots leverer sin først touchdown i tredje perioden og stillinga er 28 – 9 når fjerde, og siste, periode starter. Tom Brady må levere i kampens siste kvarter.

Og det gjør han! Brady henter fram en touchdownpasning og stillinga er 28 – 20 med fem minutter igjen på klokka. Dersom Patriots klarer å få tak i ballen nå, kan de gjennomføre det største comebacket i Super Bowl-historien.

Brady fortsetter dominansen og fullbyrder comebacket. Helt utrolig! Stillinga er 28 – 28. Ett minutt igjen og Falcons får ballen, men lykkes ikke å sette press på Patriots.

Overtid

For første gang i en Super Bowl blir det overtid. Patriots vinner myntkastet og reglene er da som følger: Første lag til å gjøre en touchdown vinner.

Patriots er i siget og fansen jubler stort på tribunen når New England-laget vinner myntkastet.

Brady leverer det ene kremmerhuset etter det andre. Plutselig står Patriots på Falcons 2. yardlinje og på forsøk to finner Brady løpeback White som kommer seg over linja. Kampen er over

Tom Brady er historisk og vinner fem Super Bowl-trofeer. New England Patriots er historiske som leverer det største comebacket i en Super Bowl noensinne.