Hoffsjefens ektemann fortviler over støy fra Kunstnernes hus: – Vi har hatt våkenetter sju av de åtte siste helgene

(Dagbladet): – Vi føler oss sjakk matt – om dere ikke hjelper.

Det skriver PR-veteran Thorleif Granerød til Oslo kommune. Han er gift med hoffsjef Gry Mølleskog. Gjennom Mølleskogs jobb bor paret i hoffsjefboligen i Slottsparken, et fredet trehus som ble oppført i 1808 og som har adresse i Wergelandsveien i Oslo. Det har også Kunstnernes Hus – som i flere tiår har vært et kjent restaurant-, utested- og kunstlokale i hovedstaden. Nå har selskapet Lofthus samvirkelag, som driver flere kjente restauranter og kafeer i Oslo, tatt over driften av restauranten i Kunstnernes Hus. Den nattlige virksomheten i Kunstnernes hus har ifølge klagene fra Granerød tatt seg kraftig opp siden Lofthus samvirkelag tok over driften.

Med den konsekvens at familien har fått store søvnproblemer og plages av jevnlige våkenetter.


PR-MANN: Thoralf Granerød har lang erfaring fra PR- og kommunikasjonsbransjen, blant annet var han informasjonsdirektør i Sparebanken 1 Gruppen.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Vis mer

Fortvilede våkenetter

Etter først å ha henvendt seg til driverne, tok Granerød kontakt med bydelsoverlegen i bydel St. Hanshaugen 8. januar. 17. februar skrev Granerød så til Oslo kommune:

- Vi har ved gjentatte anledninger henvendt oss til både eier, leier og drifter av kvelds-/ nattebruken av Kunstnernes Hus, Wergelandsveien, Oslo. Vår familie har over tid hatt mange fortvilede våkenetter – mange ganger til kl 03.00 – og er fortvilet over at det ikke tas tak i støyen. Nå har vi igjen hatt en hverdagsnatt med høy bassklang gjennom huset – til klokken 0110. Tok kontakt – igjen – med daglig leder, som selv var til stede på Kunstnernes Hus, og ble blankt avvist: «Vi har sjekket utenfor din bolig. Der var det ikke støy».

Det over 200 år gamle, ærverdige trehuset er ifølge Granerøds kontakt med Oslo kommune spesielt sårbart for den tunge basslyden som fyres opp på Kunstnernes hus – som på sine nettsider oppgir å holde åpent til 03 om natta, torsdag til lørdag.

- Huset «har en struktur som ikke tåler direkte bassmusikk rett i yttervegg, uten at hele huset svinger med. Huset ligger med front rett mot Kunstnernes Hus, og med svært kort vei imellom.», skriver Granerød.


HOFFSJEF: Gry Mølleskog fotografert på Slottet i fjor. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Vis mer

Sterke følelser

- Bakteppet er at vi, selv om vi er ganske robuste mennesker, faktisk har fått store søvnutfordringer og sterke følelser rundt ikke å bli forstått, når vi har fått en nabo som har kommersielle interesser knyttet til høy musikk til kl 0300 om morgenen – BÅDE i helger og på hverdager. Dette toppet seg torsdag 2.2.17 – natt til fredag 3.2.17 – da vi kl 02.40 allerede hadde ringt politiet for hjelp to ganger, og på gitte tidspunkt selv måtte oppsøke stedet, og pent be om at de slo av musikken. 3 servitører og 5 gjester nøt musikken, men de skjønte at jeg mente alvor – og slo den av, skriver Granerød.


KOMMUNIKASJONSSJEF: Marianne Hagen svarer på vegne av Gry Mølleskog at de regner med at situasjonen ordner seg.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Vis mer

- Vi har utover dette hatt våkenetter 7 av de 8 siste helgene – både natt til lørdag og natt til søndag til kl 0300. Og vi har hatt 3 hverdagsnetter siden nyttår med samme opplevelse. Vi arbeider fulle og tøffe dager, men har nå ved flere anledninger måttet omgjøre både søvnmønster i helgene – og hatt dårlige mandager.

Overfor Dagbladet ønsker ikke Granerød å kommentere saken utover å bekrefte at han har klaget til kommunen. Marianne Hagen, kommunikasjonssjef på Slottet, sier på vegne av hoffsjef Gry Mølleskog:

- God nattesøvn er viktig for alle. Det er en god dialog med Kunstnernes hus om dette, og vi håper og regner med at det ordner seg.

Forbedringer

Eirik Sevaldsen, daglig leder i Lofthus samvirkelag, sier til Dagbladet at han ikke ønsker å kommentere saken utover å si at de har tro på at konflikten kan få en løsning.

- Vi ønsker at denne saken skal ordnes i best mulige former. Det har vært klager fra andre naboer tidligere, men vi har kommet til enighet med alle naboer på andre siden av bygget, sier Sevaldsen til Dagbladet.


VIL HA LØSNING: Eirik Sevaldsen, daglig leder i Lofthus Samvirkelag. Foto: Halvor Solhjem Njerve / Dagbladet
Vis mer

- Vi har foretatt forbedringer av vinduene, og har også fått tillatelse av byantikvaren til å sette inn nye vinduer i øverste del av bygget – noe som vil medføre demping. Dette har vært et hus for kunst og festligheter siden 1930, og jeg har tro på at denne saken vil løses, sier Sevaldsen.

Selv om det ifølge Google Maps bare er 120 meter å gå fra hoffsjefboligen til Kunstnernes hus, ligger førstnevnte i bydel St. Hanshaugen – og utestedet i bydel Frogner. Derfor er det helseetaten i Oslo kommune som har behandlet klagen.

Ber om dialog

Helseetaten svarte på klagen 9. mars.

- Vi har sendt et brev til Kunstnernes Hus, der vi opplyser at vi har mottatt klagene. Vi ber dem gå i dialog med naboene for å komme fram til mulige tiltak som kan settes i gang på kortere eller lengre sikt, sier Ståle Grøthe, fagkonsulent for miljørettet helsevern i helseetaten, til Dagbladet.

- Informasjon og dialog med naboene vil erfaringsmessig dempe opplevelsen av sjenanse. Vi har bedt om tilbakemelding fra møtet – med deres vurdering av de tiltakene som er foreslått. Det ber vi om innen 15. april. Vi henviser også til konfliktrådet – vi ser helst at de ordner opp seg imellom, men konfliktrådet kan bistå dem i den dialogen.

Friday, March 24th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2024
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Recent Comments