(Dagbladet.no): Selv om en sang når til toppen av hitlistene og blir spilt på alle radiokanaler, betyr ikke det at artisten er like begeistra som alle andre.
Tvert i mot, faktisk.
Nettstedet People skriver denne uken om artister og låtskrivere som nå nekter å spille sangene som først gjorde dem kjente.
Coldplay – «Speed of Sound»
I et intervju med talkshow-kongen Howard Stern i 2011, fortalte vokalist Chris Martin (40) at han ikke nødvendigvis hater sangen, men at den gir ham en dårlig følelse.
Bandet spiller ikke hitlåta live den dag i dag, til tross for deres store suksess på albymet «X&Y.»
Da Martin ble spurt om hvorfor de ikke vil spille den lengre, skyldte han på fansen.
«Et publikum plukker opp at du ikke er overbevist selv,» sa han.
Lorde – «Royals»
Den unge New Zealeren Lorde (20) ble kjent via debutsingelen «Royals» som gikk som en farsott her til lands. Låta vant til og med «Grammy Of The Year» i 2014.
Hjernen bak sangen derimot, er ikke så stor fan. Til nettstedet The Music har hun sagt at hun ikke kjenner seg igjen i teksten lengre.
«Jeg synes helt klart ikke at «Royals» er min beste sang. Jeg skjønner hvorfor den fungerte og hvorfor den ble en hit, men samtidig er det en del av meg som bare… sangen er ikke like bra som noe jeg kunne skrevet nå,» sa hun.
Led Zeppelin – «Stairway to Heaven»
«Jeg får elveblest hvis jeg må spille den sangen under hvert show.»
Robert Plant (68), vokalisten i det kjente rockebandet, døpte «Stairway To Heaven» til «Den jævla bryllupssangen.»
Til Los Angeles Times fortalte Plant at han synes sangen hadde hatt en viss innflytelse da han skrev den i 1971, men i 1988 – 17 år senere – var han ikke sikker lengre.
Bob Geldof – «Do They Know It’s Christmas?»
Den kjente og kjære julesangen der blant andre sangerne Sting (65), Phil Collins (66), Bono (57) og avdøde George Michael er med, har skapt enorm hodepine for dens skaper.
Låtskriveren Bob Geldof (65) er nemlig lei.
«Jeg er på butikken, går til kjøttdisken og så spilles den over høyttalerne. Hver eneste jævla jul,» sa han til Daily Mail i 2010.
Lady Gaga – «Telephone»
Hitlåta «Telephone» som Gaga ga ut i samarbeid med Beyoncé (35) var kanskje årets mest populære sang i 2009.
Musikkvideoen til sangen var en ni minutter lang film regissert av svenske Jonas Åkerlund, men hovedrolleinnhaveren – Lady Gaga – orker ikke se på den mer.
«Jeg klarer ikke å se på videoen, jeg hater den så sterkt. Beyoncé og jeg er fantastiske sammen, men det er så jævlig mange ideer i den videoen og alt jeg ser er hjernen min som bobler over av ideer. Jeg skulle ønske jeg hadde redigert meg selv litt,» sa superstjerna til Time Out London i 2011.
Madonna – Like A Virgin
Selv om Madonna (58) har over 40 hitlåter å velge mellom, er det spesielt én sang som blir spilt hvor enn hun går.
«Av en eller annen grunn tror folk at når du går til en restaurant eller et kjøpesenter, så vil du høre en av dine egne sanger. Det er som regel «Like A Virgin» og det er den ene sangen jeg ikke vil høre,» fortalte hun i et radiointervju med kanalen Z100 i 2008.
Tidligere har hun også sagt at hun ikke vil spille den igjen under en konsert med mindre noen betaler i dyre dommer for det.
På tross av uttalelsen spilte hun dog 80-tallshit’en under «Rebel Heart»-turneen i 2016.
Berlin – «Take My Breath Away»
Den superpopulære «Top Gun»-låta «Take My Breath Away» var det som både skapte og ødela bandet Berlin.
Vokalist Terri Nunn (56) likte sangen, men avslørte i et intervju at bassisten John Crawford hatet den.
«Han sa alltid at det ikke var lyden vår eller at det ikke var riktig retning for oss å gå, og at hvis ikke vi hadde skrevet den så burde vi ikke gi den ut heller. Men plateselskapet vårt insisterte på at den ikke kom til å skade oss, så vi kjørte på,» fortalte Nunn til Chicago Now i 2014.
Resten av bandet hadde vært enig med bassisten, og bare et år etter låta var sluppet, bestemte Berlin seg for å splittes.
Et innlegg delt av Berlin || Terri Nunn (@berlinofficialband) mandag 26. Juni. 2017 PDT
Oasis – «Wonderwall»
På enhver fest der det finnes en gitar, ligger det i lufta at noen må spille «Wonderwall.»
Selv om låta fløy rett til topps da den kom ut i 1995, har Oasis-vokalisten Liam Gallagher (44) aldri vært fan av låta..
«Jeg kan ikke fordra den jævla sangen,» sa han til MTV i 2008.
«Hver gang jeg må spille den, så får jeg lyst til å spy. Du drar til USA og så sier noen «Er du Mr. Wonderwall?» Du får lyst til å slå noen.»
Miley Cyrus – «Party In The U.S.A.»
«For å være ærlig så valgte jeg den sangen fordi jeg trengte noe som kunne passe til kleskolleksjonen min,» innrømmet popstjerna Miley Cyrus (24) i et intervju med nettstedet MileyWorld.
«Party In The U.S.A.» var sommerens store låt da den kom ut i 2009 og virket veldig Miley Curys-aktig. Sannheten er at hun egentlig ikke hadde noe å gjøre med teksten.
«Jeg skrev den ikke og jeg trodde ikke den kom til å bli populær. Det var bare en greie jeg ville gjøre og jeg trengte noen sanger,» sa hun.
Frank Sinatra – «A Stranger In The Night»
Klassikeren «A Stranger In The Night» ga avdøde Sinatra hans første hitsingel på 11 år, men det stoppet han ikke fra å gjentatte ganger uttrykke hvor mye han hater sangen.
Ifølge en Frank Sinatra-blogg skal han ha sagt til publikum på flere konserter at det er den verste sangen han noen gang har hørt.
«Hvis du liker den sangen, må du være like gal som ananas-yoghurt,» hadde han sagt. Mens publikum lo og appluaderte vitsen, hadde han ristet på hodet i sjokk.
R.E.M. – «Shiny Happy People»
Plateselskapet til R.E.M. ba bandet om å lage en låt i et raskere tempo til albumet «Out Of Time» som skulle slippes i 1991.
Resultatet ble hitlåta «Shiny Happy People», men bandet har i etterkant angret på valget.
Saken fortsetter nedenfor.
Vokalisten Michael Stipe (57) sa i et intervju med Contact Music i 2003 at han ikke ville si at han hater sangen for å ikke ødelegge forholdet noen har til låta, men at han virkelig misliker sangen.
«Hvis det var én sang som skulle sendes opp til verdensrommet for å representere R.E.M. til evig tid, så hadde jeg ikke sendt opp den sangen,» sa han.