Dårlig stemning og gjester som nekter å forlate festen


Bjørnsonfestivalen og Dagbladet kårer Norges beste sangtekst. Stem på din favoritt.
Vis mer

SANGTEKST: Dagbladet samarbeider med Bjørnson-festivalen om å kåre Norges beste sangtekst. En jury bestående av sanger Frida Ånnevik, professor Gisle Selnes og kulturredaktør Sigrid Hvidsten har valgt ut 30 låter leserne oppfordres til å stemme på ved å gå inn på db.no/sangtekst.

Denne spalten vil i sommer minne om låtene. Lars Vaular synger sammen med sin fetter Sondre Lerche på «Øynene lukket». Hva den handler om? «Det finst tusen grunner til å gå under/Eg vet at det é, en dårlig idé/Det finst tusen grunner til å gå under/Eg har øynene lukket, har øynene lukket,» synger Vaular, mens Lerche kommer inn med sitt refreng:

«Så blir det dårlig stemning/Og kunsten é og holde det ved liv/Så jævlig dårlig stemning/Skjærer gjennom luften som en kniv.» Hvor er vi? På en fest? Eller et nachspiel?


NOMINERT: Lars Vaular, som framfører sin tekst sammen med fetteren Sondre Lerche. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

Det er vi i hvert fall i Frank «Tønes» Tønnesens sang «Eg går å legge meg», om verten som ikke blir kvitt gjestene sine. Han går og legger seg: «Ser naboane au he sløkt/Må’kje gløyma å sløkka her/Og låsa au; e så mye som ræge rondt nå/Skru av fjernsynet; heilt av!/Trykk på den knappen på sjølva fjernsynet/Sånn at det rauda lyset daua, den ja!» Og et oppgitt: «God natt! God natt! God natt!»

  • Bjørnsonfestivalen og Dagbladet kårer den beste norske sangteksten etter 1945. Juryen har nominert 30 låter, som nå skal til folkeavstemning.
  • Du kan stemme ved å klikke deg inn på db.no/sangtekst
  • Vinneren av konkurransen kunngjøres på Bjørnsonfestivalen i Molde, fredag 8. september.
Wednesday, August 9th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
October 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Recent Comments