Archive for March 30th, 2017

Fotballforbundet dropper «Handshake for Peace»

Norges Fotballbundet har valgt å droppe sitt prestisjeprosjekt «Handshake for Peace», melder NRK.

Gesten ble innført i 2012. Det har vært et vanlig skue etter eliteseriekampene at dommeren og de to lagenes kapteiner takker hverandre for kampen. Nå vil NFFs vrake opplegget og heller legge det inn under Fair Play.

– Vi kom til den konklusjonen at vi ikke fikk dette til å fungere med kamera og seil, sier NFFs Nils Fisketjønn til NRK.

Konseptet ble innført i 2012 av daværende generalsekretær Ketil Siem. Ideen var så god at FIFA også brukte gesten under fotball-VM i 2014. Det var i et samarbeid med Nobels Fredssenter. Fotballforbundet mottok 1 million kroner for prosjektet.

I 2015 valgte derimot Nobels Fredssenter ikke å forlenge avtalen med FIFA etter de mange skandalene innen forbundet.

– TV-bildene ble ikke helt gode, kapteinene gikk litt fram og tilbake, og mange spillere blandet inn seg i dette, sier Fisketjønn.

Når Eliteserien starter lørdag vil spillerne gå tilbake til den vanlige ordningen med å takke hverandre for kampen inne i midtsirkelen.

(NTB)

Thursday, March 30th, 2017 Bil No Comments

Solskjær støtter Northug, men er signeringen av Bendtner en felle? Dette viser historikken

(Dagbladet): Med 24 mål på 108 kamper for Arsenal, 72 landskamper og 24 mål for Danmark og spill i klubber som Juventus og Wolfsburg, ble Nicklas Bendtner omtalt som kanskje tidenes største signering i norsk fotball da han ble Rosenborg-spiller tidligere i måneden.

Selv de norske langrennsstjernene Petter Northug, Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo sikler etter å komme på Lerkendal for å se dansken i aksjon.

- Hvis Nicklas er motivert, har jeg vanskelig for å se at forsvarsrekka i for eksempel Kristiansund klarer å holde unna. Alt avhenger av motivasjonen hans, sier Petter Northug til Dagbladet.

- Jeg gleder meg til å komme til Lerkendal på serieåpningen. Jeg satser på at Bendtner blir et friskt pust og gjør det bra. Jeg tror det blir en suksess, supplerer Høsflot Klæbo.

Bendtner er som en magnet også for fotballinteresserte dansker, som allerede har rettet blikket mot Eliteserien. Det er denne effekten de største profilene har, slik John Arne Riise og Eidur Gudjohnsen hadde i fjor.

Islendingen fortalte overfor Dagbladet hvor tøft det var å ofre familielivet for overgangen. Det påvirket hans tilværelse i Molde. Også Riise hadde sitt å stri med og ga seg i likhet med Gudjohnsen etter halvspilt sesong. Motivasjonen var ikke god nok.


MOTGANG: John Arne Riises overgang til AaFK forrige sesong ble aldri som han hadde drømt om. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Vis mer

Historikken viser, tydeliggjort med lista lenger ned i saken, at store stjerner som har ankommet Eliteserien, sjelden har levd opp til forventningene. Molde-trener Ole Gunnar Solskjær vendte aldri hjem som spiller etter årene i Manchester United, men fikk følge Gudjohnsen på nært hold i Molde i fjor.

Selv om mange mente at islendingene var for lite oppofrende i duellkamper, ikke gikk i krigen og var mest opptatt av fotball-EM i Frankrike, var Solskjær godt fornøyd med legendens inntreden i rosenes by.

Solskjærs erfaring

Både Molde og Aalesund, som hentet Eliteseriens to desiderte stjerner i fjor, åpnet sesongen forferderlig. Da stjerneduoen ga seg, løsnet det for Møre og Romsdal-klubben utover høsten og formkurven gikk fra svak til meget god.

Overfor Dagbladet er Solskjær klar på at han vil ha unge og sultne spillere som er på vei opp i Molde. Han mener spillerne ble for mette etter The Double i 2014. Likevel er han positiv til Rosenborgs stjernekjøp.

- Kan Bendtner-overgangen være en felle som tar fokuset vekk fra Rosenborgs kollektiv?

- Nei, jeg tror ikke det er en felle. Det er spennende med slike profiler. Det er bra for interessen rundt norsk fotball. Jeg tror det kan være en bra signering for Rosenborg. Mye handler om motivasjonen hans, sier Solskjær til Dagbladet.

- Vi hadde Eidur i fjor, som spillerne elsket å høre på oss. Eidur var et veldig godt innslag i hverdagen vår. Han tok ikke så stor plass og pratet ikke om da han spilte med Ronaldinho og co, men gutta spurte han etter hvert. Han bidro med veldig mye, mener Molde-treneren.


POSITIV: Ole Gunnar Solskjær er opptatt av å hente unge, sultne unggutter til Molde, men er likevel positiv til signeringen av Nicklas Bendtner. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Vis mer

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen skrøt uhemmet av Bendtner tidligere i uka.

- Det som overrasker meg, er at klubber som han kommer fra ikke har klart å bruke ham. Det er overraskende. For det er en meget, meget bra fotballspiller, sa Ingebrigtsen til Dagbladet.

Positiviteten er stor, akkurat som den var hos AaFK-trener Trond Fredriksen og Molde-sjef Solskjær rundt deres stjerneoverganger i fjor. Tiden vil vise om Bendtner, som er betydelig yngre og som skal spilles god i et velfungerende kollektiv, vil leve opp til forventningene som stilles.

Tidenes største?

Noen svar får vi kanskje under serieåpningen i helga, men den danske stjernespissen trenger trolig tid på å finne toppformen. Ett spørsmål kan vi likevel stille allerede nå: Er signeringen av Bendtner tidenes største overgang i Eliteserien?

Hvsi vi ser på Riise og Gudjohnsen, har de begge vunnet Champions League og har utvilsomt større karrierer enn Bendtner. Sunnmøringen har spilt for Liverpool og Roma for Riise. Islendingen var i klubber som Chelsea og Barcelona. Der hadde de også viktigere og mer fremtredende roller i laget enn det Bendtner hadde i Arsenal og på utlånet i Juventus.

Men der Riise og Gudjohnsen er nærmere 40 enn 30 år, er Bendtner fortsatt bare 29. Det gjør overgangen unik, men er det tidenes største overgang i norsk fotball?

Dagbladet har laget en oversikt over de største stjernene som har ankommet den norske toppdivisjonen på 2000-tallet. Historien viser at de mette stjernene ikke alltid har levd helt til forventningene.

Her er noen av de største stjernene som har ankommet norsk klubbfotball:

Eidur Gudjohnsen
Tidenes beste islandske fotballspiller spilte vårsesongen for Molde i fjor for å komme seg i form til EM i Frankrike. Har vunnet Champions League, Premier League, La Liga og har spilt drømmefotball sammen med blant annet Lionel Messi og Ronaldinho i Barcelona.

I Molde gjorde han mye bra i det oppbyggende spillet og som rollemodell for ungguttene. Ole Gunnar Solskjær skryter uhemmet av islendingen, selv om han også fikk kritikk for å være mer opptatt av å bli klar til fotball-EM enn å blø for Molde-drakta.

John Arne Riise
En av tidenes beste norske fotballspillere hadde tidligere uttalt at han aldri skulle spille for Aalesund igjen, da han endte opp med sjokkovergangen til Sunnmøre i fjor. Liverpool-legenden har vunnet Champions League, storspilt for Roma og blitt nominert til årets venstreback i verden.

I sin første sesong i Tippeligaen i fjor, gikk det imidlertid ikke veldig bra. AaFK tapte som regel når Riise spilte, og mannen med flest landskamper gjennom tidene fikk så mye kritikk at det ble i overkant mye å håndtere. Det gikk ut over motivasjonen, og Riise valgte å legge opp etter en halv sesong.

Matias Almeyda
Den argentiske fotballengenden ble sjokkerende nok Lyn-spiller i 2007. CV-en er mektig med 35 landskamper for selveste Argentina. Almeyda spilte i storklubber som Inter, Lazio og Sevilla før han kom til den norske hovedstadsklubben.

Lyn-perioden ble imidlertid ingen suksess, verken for Almeyda eller den tidligere Deportivo La Coruna-stjerna José Oscar Flores, som også har landskamper for Argentina. Det tok ikke lang tid før de forlot Norge igjen. Gapet mellom stjernestatusen og prestasjonene var enorme.

Uwe Rösler
Tyskeren ble klar for Lillestrøm i 2002. 52 mål på 152 kamper i Manchester City lar seg høre. Rösler hadde også spilt i klubber som Southampton og Kaiserslautern før han kom til Åråsen.

Tyskeren ble en suksess for Lillestrøm og bøttet inn mål før han ble rammet av kreft. Rösler ble frisk og fortsatte suksessen i Norge som fotballtrener.

Erik Mykland
Det tekniske vidunderet gjorde et sensasjonelt comeback for Start i 2008. Etter årene i Panathinaikos, 1860 München og FC København la trollmanen fotballen på hylla i 2004, men gjorde comeback for Start fire år senere.

Fasiten for Myggen-comebacket ble til slutt ni kamper, syv i Tippeligaen. Scoringer ble det ikke, men noen glimt av gammel storhet kunne vi skimte.

Tore André Flo
Landslagslegenden signerte for Vålerenga i 2005 etter å ha bøttet inn mål for Chelsea i Premier League, før han sprengte overgangsrekorder i overgangen til Rangers. Den 193 centimeter lange teknikeren som herjet mot Brasil for Norge, ble imidlertid ingen suksess da han kom hjem igjen til Norge.

Fire mål på 24 kamper for Vålerenga var svært skuffende. Flo dro videre til Leeds igjen, før han gjorde comeback for Sogndal i 2011. Der ble det bare to mål på 19 scoringer. Heller ikke Flo klarte å leve opp til forventningene.

Morten Gamst Pedersen
Dødballspesialisten signerte for Rosenborg i 2014 etter en strålende karriere som nøkkelspiller for Blackburn i Premier League i ni sesonger, hvor Manchester United i en periode vurderte ham som Ryan Giggs arvtaker.

Hadde en grei start på comebacket i Eliteserien, men har slitt mer i etterkant, blant annet på grunn av skader. Spiller i dag i Tromsø, men har ikke gjort seg bemerket der foreløpig. Fikk åtte kamper i fjor, men ingen nettkjenninger.

Steffen Iversen
Skapte voldsom entusiasme da han ble klar for Vålerenga i 2004. I Tottenham var han tidvis meget god i perioden fra 1996 til 2003, og den norske landslagsspissen er én av få som har kommet hjem etter mangeårig suksess i internasjonal fotball og satt sitt preg på norsk fotball.

Iversen bidro sterkt til at Vålerenga ble seriemestere i 2005, før han gikk videre til Rosenborg og vant gull også med trønderne. Iversen var rundt Bentners alder da han kom tilbake til Norge og leverte som bare det.

Pontus Farnerud
Svensken om til Stabæk i 2008 fra Sporting Lisboa. Før det spilte han hele sju sesonger i Monaco og var en nøkkelspiller der samtidig som Thierry Henry, David Trezeguet og John Arne Riise. Gjorde det skarpt også på Naddrud og bidro til Stabæks første seriegull i historien. Farnerud ble en stor suksess.

Mbulelo Mabizela
Du husker kanskje ikke navnet så godt? Det forteller det meste om hva han fikk til i norsk fotball. Sørafrikaneren signerte for Vålerenga i 2005 også han. Mabizela gjorde det så bra i VM i 2002 at Tottenham sikret sørafrikanerens underskrift. Der ble det sju kamper og ett mål. I Vålerenga ble det seks kamper og null scoringer.

Jan Åge Fjørtoft
Det var en stor sak da Jan Åeg Fjørtoft kom hjem til norsk fotball i 2001 etter sin lange reise i en rekke utenlandske klubber. For Stabæk ble det seks mål på 15 kamper. I sesongen etter ble det ingen mål på fire kamper for Lillestrøm. Det reflekterte ikke hans prestasjoner tidligere i karrieren.

Ronny Johnsen
Stopperkjempen gjorde comeback i Vålerenga i 2005 etter en eventyrlig karriere i utlandet. Johnsen var blant annet en nøkkelspiller for Manchester United i storhetstiden og den eneste nordmannen som startet finalen da Ole Gunnar Solskjær ble matchvinner i Champions League-finalen i 1999.


FLOPP: Selv ikke i Royal League fikk Mbuleko Mabizela ut sitt potensial mens han var i Vålerenga.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
Vis mer

Johnsen rangeres som en av tidenes beste United-stopper av Alex Ferguson, og gjorde det bra også i comebacket i Vålerenga – med seriegull i 2005 på første forsøk. Selv om han nesten var 40 år, presterte Johnsen alltid på et høyt nivå.

Kjetil Rekdal
Etter en lang og minneverdig karriere dro Rekdal fra Hertha Berlin til Vålerenga i år 2000. Som spillende trener styrte han det meste både på og utenfor banen. Reisen gikk fra 1. divisjon til gull i Eliteserien. Rekdal ble helt på Valle, først og fremst som trener.

Jérémy Berthod
Venstrebacken ble oppsiktsvekkende nok klar for Sarpsborg 08 i 2014. Den tidligere franske U21-landslagsspilleren var fast på Lyons stjernegalleri i tre år fra 2003 til 2007, før han spilte regelmessig for Monaco og Auxerre før han endte opp i Sarpsborg. Berthod gjorde solid jobb der, uten at han satte sitt tydelige preg på norsk toppfotball.

Claus Reitmaier
Keeperbamsen gjorde som landsmannen Rösler og signerte for Lillestrøm etter en solid karriere i en rekke store klubber. Den tyske sisteskansen gjorde sine saker meget godt i klubber som Borussia Mönchengladbach, Wolfsburg, Kaiserslautern og Stuttgart. Han var passert 40 år da han kom til Åråsen, men leverte likevel varene i LSK-buret.

Ygor Santiago
Start punget ut 10 millioner for den brasilianske midtbanespilleren, som var kaptein i Vasco da Gama før overgangen til Kristiansand. I motsetning til mange andre brasilianske fotballspillere som drar til europeiske ligaer, var Ygor en etablert stjerne i den brasilianske toppdivisjonen. Erik Solér uttalte at han var brennsikker på at Ygor ville bli en sensasjon i norsk fotball. I stedet ble han en gedigen flopp.

I tillegg kan en rekke andre hjemvendte norske fotballproffer nevnes, som Thomas Myhre, Frode Grodås, Andre Bergdølmo, Øyvind Leonhardsen, Eirik Bakke m.f. De har større karrierer enn flere av utlendingene på lista, men om vi skal nevne alle landslagsspillerne som har returnert til norsk fotball, blir denne artikkelen aldri ferdig.

Thursday, March 30th, 2017 Bil No Comments

Naboene er sjokkerte: – En familietragedie

(Dagbladet): En mann i 60-åra døde etter en voldshendelse i et boligområde i Sørlia i Steinkjer torsdag ettermiddag. Mannen fikk nødhjelp på stedet, men livet sto ikke til å redde.

Den avdødes sønn, en 24 år gammel mann, er pågrepet og siktet for drap. Han skal etter planen avhøres torsdag kveld, og vil bli fremstilt for varetektsfengsling fredag.

Voldshendelsen skjedde ute på åpen gate, og det var derfor flere vitner som både så og hørte det som skjedde, opplyste politistasjonssjef Snorre Haugdal i Steinkjer på en pressekonferanse klokka 18.00 torsdag.

- En familietragedie

Dagbladet har vært i kontakt med en nabo som var på stedet kort tid etter at hendelsen fant sted.

- Jeg bor like i nærheten, og var ute og gikk tur med hunden min. Det eneste jeg så var masse politi og at området var sperret av. Jeg ville ikke være i veien for politiet, så jeg gikk fra stedet ganske raskt, sier naboen, som ønsker å være anonym.

Hun er rystet over det som har skjedd.

- Det er en familietragedie. Det er ikke vanlig at slike ting skjer her. Det er en liten plass hvor alle kjenner alle, og det som har skjedd er veldig tragisk, sier naboen til Dagbladet.

- Opprivende

Dagbladet har også vært i kontakt med andre personer som bor i området.

Naboene beskriver området som et ellers rolig og stille nabolag.

- Det er opprivende og uforståelig at noe slikt kan skje her. Jeg var ikke vitne til hendelsen, men oppdaget plutselig masse politi i gata utenfor. Politiet har vært her i flere timer, sier en nabo, som også ønsker å være anonym.

Full etterforskning

Politiet har satt i gang full etterforskning etter hendelsen.

Kriminalteknikere er på stedet og politiet har startet vitneavhør, opplyste politistasjonssjef Snorre Haugdal på pressekonferansen torsdag.

Politiet har kontroll på det man antar er drapsvåpenet.

Kommunens kriseteam er også iverksatt, og både pårørende og vitner til hendelsen vil bli fulgt opp.

Den siktede 24-åringen har fått oppnevnt Rolf Christensen som forsvarer. Han skal snakke med sin klient torsdag kveld, opplyser advokaten til Dagbladet.

Verken avdøde eller siktede er kjenninger av politiet.

Thursday, March 30th, 2017 Bil No Comments

Fjernet silikonen i brystene etter Robbie-intervju. Lei av feil oppmerksomhet

(Dagbladet): Robbie Williams (43) var på høyden av sin karriere da TV 2-profil Dorthe Skappel (54) overtalte ham til et intervju under et kort norgesbesøk i 2002.

Med overskrifter som «Puppefiksert Robbie på norsk lynvisitt» og «Robbie Williams storflørtet», ble det riktignok raskt konstatert at tv-praten ikke hadde gått helt som planlagt.

«God kveld Norge»-programlederen erkjente seinere overfor Dagbladet at hun underveis i intervjuet «fikk en klam hånd et sted mellom haka og navlen».

Kløft, kløft og kløft

- Sånn er det nå bare når verdens nålevende mest karismatiske artist beærer en med litt oppmerksomhet. Veldig barnslig, men selv en voksen dame som meg kan bli vippet av pinnen. Heldigvis har jeg kommet meg etter episoden og kan vel ikke si annet enn at det er en episode det er lett å le av i dag, fortalte Skappel til Dagbladet i 2004.


DEN GANG DA: Dorthe Skappel ledet Gullruten i mange år. Her fra 2004. Foto: Eirik Helland Urke�
Vis mer

Torsdag kveld gjester programlederveteranen Stian Blipps talkshow i Bergen, der hun mimrer tilbake til 2002 og det noe spesielle stjernemøtet.

- Intervjuet dreide seg kun om kløfta mi. Han var overhodet ikke opptatt av noe annet enn det som var her, forteller Skappel, og markerer overkroppen med hendene.

Williams’ noe ivrige brystfokus fikk Skappel til å tenke seg om – og seinere ta et valg:

- Resultatet av den episoden er jo egentlig at jeg fjernet silikonpuppene mine, forteller hun, og legger til:

- Hvis jeg ikke kan få litt oppmerksomhet – mer enn her (peker på brystene, journ.anm), så får det heller være. Så da tok jeg vekk silikonen.

Silikon-fokus

Overfor Dagbladet Magasinet har TV 2-programlederen tidligere fortalt at silikonpuppene fikk henne til å endre hele oppfatningen av egen kropp.

- De klærne jeg hadde før kunne jeg ikke lenger ha på. Det var liksom sånn at plutselig så var det så veldig forpliktende, og jeg kan ikke ha gensere som er sånn, for da blir de stående her, og jeg kunne liksom ikke ha veldig sånne sexy ting lenger, selv om jeg var mer på det «sexy» kanskje i den perioden da jeg var mer flat, sa hun.

Også da toppbloggeren Sophie Elise Isachasen (22), som aldri har lagt skjul på sin brystforstørrelse, traff Skappel for et «God kveld Norge»-innslag i fjor, snakket programlederen åpenhjertig om sine erfaringer.

- Jeg hadde også silikon og tok de ut igjen. Og det var en befrielse. Det var vondt å ligge på magen. Alt ble stress. Jeg følte liksom at når man klemte på dem så var det noe feil inni der eller at det var noe galt, forklarte hun.

- Pupper funker alltid

Tilbake til det femten år gamle Robbie Williams-intervjuet:

Selv om mange var enige om at den britiske stjernartisten kanskje dro puppepraten litt for langt, legger ikke Skappel skjul på at hun la delvis opp til det selv.

- Da jeg gikk fram (for å spørre om intervju, journ.anm), la jeg puppene over kanten og sa: «Vil du gjøre et intervju med meg?» Pupper funker alltid, sier hun til Stian Blipp.

Dagbladet har ikke lyktes i å få en kommentar fra Dorthe Skappel i forbindelse med denne saken.

Thursday, March 30th, 2017 Bil No Comments

– Messi utestengelse er ikke rettferdig, og støttes ikke av reglene

Claudio Tapia, nyvalgt president i Det argentinske fotballforbundet (AFA), mener at Lionel Messis karantene på fire kamper ikke støttes av FIFAs egne regler.

Det var under VM-kvalifiseringskampen mot Chile i forrige uke at Argentinas største stjerne skal ha skjelt ut den ene linjemannen. Dommeren oppfattet det som at tirade var myntet på hans assistent, mens Messi har forklart at han ropte ordene ut i luften uten at det var myntet på noen.

Tirsdag tok FIFA affære og utestengte Messi de fire neste VM-kvalifiseringskampene. Argentina holder femteplassen i den søramerikanske VM-kvalifiseringen med fem kamper igjen å spille. Bare de fire beste er direktekvalifisert til VM i Russland neste sommer.

– Messis utestengelse er ikke rettferdig og støttes ikke av reglementet, sa Tapia som onsdag noe overraskende ble valgt til fotballpresident i Argentina.

Tapt

Tapia mener at AFA har tapt mye av sin innflytelse både i Sør-Amerika og i FIFA, og at det er årsaken til den strenge reaksjonen mot Messi.

– Vårt mål er å gjenoppbygge båndene. Vi må sette oss ned med FIFA-presidenten og ta med oss de beste advokatene for å få redusert denne utestengelsen (til Messi).

Han ga også den argentinske landslagssjefen Edgardo Bauza sin umiddelbare støtte.

– Vi må stå bak landslagstreneren slik at han kan gjøre alt for at Argentina skal kvalifisere seg, sa Tapia.

Støtte

Tapia ble valgt til president i AFA til tross for at han kommer fra tredjedivisjonsklubben Barracas Central. Han fikk derimot støtte fra småklubbene. Han har dessuten engasjert presidentene i storklubbene som Boca Juniors, Independiente og Racing Club som sine assistenter i styret. Fra River Plate fikk han derimot ikke noe støtte.

AFA har vært under administrasjon av et interimsstyre som FIFA utnevnte i 2016. Det ble krise i argentinsk fotball som følge av Julio Grondonas død i 2014. Han satt som fotballpresident i over 35 år.

– Argentinsk fotball kan ikke bli ledet av en mann alene. Vi er alle nyttige, sa han.

(NTB)

Thursday, March 30th, 2017 Bil No Comments

Mariann Thomassen i nytt forhold: – Han er en flott og staut islending

Mariann Thomassen (38) bekrefter det nye forholdet med Arnar Þór Björnsson (46) til Dagbladet.

- Vi er kjempelykkelig forelska. Det føles helt naturlig at det er oss to, sier den tidligere Surferosa-sangeren.

Paret har offisielt vært sammen i fire måneder, men de traff hverandre først i fjor sommer. De to møttes via Mariannes tidligere manager.

Islending

Thomassen forklarer at forholdet har utviklet seg naturlig fra deres første møte.

My Bloody Valentine ❤️❤️❤️

A post shared by

Thursday, March 30th, 2017 Bil No Comments

Kristoff forsvarte podieplassen med imponerende tempo

(procycling.no): Den fjerde og siste etappen av tredagersrittet i De Panne gikk torsdag ettermiddag.

Alexander Kristoff lå på tredjeplass sammenlagt før etappen, og nordmannen ble presset hardt av rytterne som lå bak i sammendraget.

Men etter en meget solid oppvisning på etappen, forsvarte han tredjeplassen med glans. Han holdt tidligere franske mester på tempo, Sylvain Chavanel bak seg med god margin i sammendraget. Alexander Kristoff syklet faktisk så godt at han kom inn på tredjeplass også på etappen.

Etappen ble vunnet av Luke Durbridge. Orica-Scott-rytteren, som ble nummer to på den første etappen, slo tilbake etter en skuffende etappe i går, og vant den 14.2 kilometer lange tempoen foran Sylvain Chavanel i en tett sekundstridd. Chavanel og Durbridge kom inn på samme tid, men franskmannen ble dømt bak. Kristoff var kun to sekunder bak duoen.

Gilbert trygg på toppen

Philippe Gilbert ledet med 48 sekunder før den avsluttende tempoen, og hadde dermed seieren i sin hule hånd. Gilbert syklet forøvrig en god sisteetappe, og var 17 sekunder bak vinner Durbridge.

Gilbert tok dermed sin andre seier for sesongen etter også å ha vunnet den første etappen i rittet.

Belgieren befester med det også sin posisjon som en av favorittene før Flandern rundt kommende søndag.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Thursday, March 30th, 2017 Bil No Comments

Døde i helikopterstyrt funnet i fjellområde

Alle de fem personene som var om bord i helikopteret som styrtet nord i Wales onsdag, er funnet døde.

Helikopteret var på vei fra Milton Keynes i England til Dublin da det ble borte fra radaren onsdag ettermiddag.

Etter et omfattende søk med blant annet to kystvakthelikoptre ble krasjstedet torsdag lokalisert i Snowdonia-området i Rhinog-fjellene i Nord-Wales. Alle de fem som hadde vært om bord, ble funnet døde, melder BBC.

Letingen startet først i Irskesjøen utfor kysten av Nord-Wales.

Det var en fjellredningsgruppe som fant helikoptervraket i fjellområdet mellom Trawsfynydd og Harlech. Området betegnes som fjernt og farlig.

Helikopteret, som er et Eurocopter AS335, også kjent som Twin Squirrel, forsvant fra radaren over Caernarfon-bukta i Irskesjøen. Søket ble derfor opprinnelig konsentrert i dette området.

Politiet har ennå ikke kommet med opplysninger om de omkomne elelr formålet med turen i det privateide helikopteret.

(NTB).,

Thursday, March 30th, 2017 Bil No Comments

Hauge og Edvartsen i oppvaskmøte: – Jeg er inneforstått med de forventninger som stilles

(Dagbladet): Norges Fotballforbund melder i en pressemelding at dommersjef Terje Hauge og toppdommer Svein-Erik Edvartsen «har etablert en klar felles forståelse for hverandres roller og ansvarsområder».

Svein-Erik Edvartsen ble ikke satt opp på de to første serierundene, på grunn av det som er beskrevet som «gjensidig manglende tillit» mellom de to.

Edvartsen mistet sin flerårige mentor, Rune Pedersen, og fikk også et nytt dommerteam rundt seg. Dette var han uenig i.

Hauge og Edvartsen har i formiddag hatt et møte hvor også leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn, deltok, forteller forbundet.

- Nå ser vi fremover, samtidig som vi har en klar felles forståelse for hverandres roller og ansvarsområder fremover. Edvartsen er en av våre fremste dommere, han som alle andre må forholde seg til felles regler og retningslinjer, sier dommersjef Terje Hauge.

- Vi hadde en ryddig og konstruktiv samtale, og jeg er inneforstått med de forventninger som stilles som meg som toppdommer. Setter pris på at vi internt har takhøyde for å kunne være uenige. Nå ser jeg frem til å ha fullt fokus på dømmingen igjen, og jeg gleder meg til å komme i gang med sesongen, sier Svein-Erik Edvartsen.

De to ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Thursday, March 30th, 2017 Bil No Comments

Politiet vil ha personundersøkelse av mannen som er siktet for drapet i Ringerike fengsel

Politiet har bedt om å få gjennomført en personundersøkelse av 56-åringen som er siktet for å ha drept en medfange i Ringerike fengsel.

Siktedes forsvarer, Oscar Ihlebæk, sier politiet har bedt om en såkalt personundersøkelse av siktede for å vurdere tilregnelighet, melder VG. Det er blant annet for å vurdere om 56-åringen skal idømmes forvaring.

- Siktede har vært klar på at han ikke på noe tidspunkt har vært gal. Jeg snakket med ham på mandag, og hans holdning er at han ikke ønsker å samtykke til en slik observasjon. Politiet ble informert om hans holdning til dette i går, sier Ihlebæk.

Kartlegging

En personundersøkelse er en kartlegging av en siktet eller tiltalt, der det i tillegg til et intervju kan hentes inn informasjon fra andre kilder. Karleggingen gjennomføres av kriminalomsorgen , og det kan blant annet hentes inn informasjon fra fastlege, Nav eller arbeidsgiver, etter samtykke fra den siktede.

Forsvareren sier 56-åringen har forklart seg inngående om motiv og hendelsesforløp, og gjort det han kan for å bidra til å opplyse saken. Ihlebæk sier siktede ikke ønsker å gi detaljer om mer personlige forhold.

Tidligere dom

Politiadvokat Per Thomas Omholt bekrefter opplysningene.

- Påtalemyndigheten ønsker personundersøkelse og en prejudisiell vurdering av siktede. Vi håper siktede ønsker å bistå i dette arbeidet, sier Omholt.

Etter fire ukers varetektsfengsling er siktede nå overført til Telemark fengsel, avdeling Skien. 56-åringen har erkjent at han drepte en 58 år gammel medfange i Ringerike fengsel i slutten av februar. Han sonet fra før av en dom på 17 og et halvt år for et overlagt drap i Oslo i 2014.

(NTB)

Thursday, March 30th, 2017 Bil No Comments
 

Recent Comments